fredag 8 december 2017

"Nu får vi visa vad vi är gjorda av"

(George Sörensen såg ut att ha skadad sig när Pantern gjorde 2-1 men spelade sedan vidare. Foto Skärmdump Cmore, highlights finns HÄR)

SSK kom till matchen med åtta matcher där man hade tagit poäng. Men det var det man kom med. Pantern kom med ett jäklar anamma, en vilja och en speed som Sportklubben inte kunde matcha den här fredagskvällen.

37-17 i skott till gästerna från Skåne säger en hel del. Tittar man på puckinnehav och spenderad tid i offensiv zon är statistiken ganska lika. Detsamma gäller tekningsstatistiken och antalet utvisningsminuter.


Men Pantern – som har haft en turbulent tid med en tränare som spelarna inte vill ha och en trotjänare i klubben som oväntat fick sparken – gjorde uppenbarligen mer av pucken när man hade den. Kollar man på noterade målchanser så är siffrorna sju för SSK och tretton för Pantern med störst skillnad i andra perioden då SSK hade tre och Pantern åtta. Avgörandet kom 5.23 in i tredje perioden då Sebastian Strandberg satte 2-1 för Pantern framspelad av Olle Liss och Simon Ericsson.

Jag såg matchen och SSK var blekt. Marcus Bohman gjorde SSK:s enda mål (1-0). Spelet spretade hit och dit och var inte alls det här sammanhållna lagspelet som man visat upp sedan lagets egna turbulenta tid tog slut och Ulf Lundberg tog vid.

Eller som han säger till SKK:s hemsida:
”Jag är besviken. Jag tycker inte att vi hittar energin idag och det är  klart att tankarna går runt hur ska vi studsa vidare från det här för nu får vi visa vad vi är gjorda av”

SSK-tränaren sa också i samma intervju att han kommer ”lägga örat mot rälsen” för att stämma av med spelarna vad den bleka insatsen beror på. Nu väntar en roadtrip där SSK får träna och ”ha lite get together grejer för att få ihop gruppen ytterligare” enligt Lundberg.

Han sa också i SSK:s intervju att ”Vi ger oss aldrig, för även om det gör ont ända in i märgen så är det viktiga vad vi gör härifrån och framåt”

Och just så är det ju. SSK har gjort en helt galen upphämtning såväl spel som poäng och tabellmässigt sedan det där tränarbytet i början av oktober. Det är inget konstigt om det kommer en svacka, tvärtom, ingen har energin och kraften att gå på overpace hur länge som helst.

Nu gäller det att sortera, vad är bra, vad gör vi sämre, vad är värt att lägga energi på, var finns luckorna, bristerna, var finns våra styrkor. Begrunda, sortera, ha tålamod och bygga vidare. Det tror jag SSK klarar även om det är motlut just här och nu. 

Enda orosmolnet är vad som hände med George Sörensen när Pantern gjorde 2-1. Såg ut som han sträckte till något, spelade vidare men såg inte helt bekväm ut när det hände. Efteråt sa han till Länstidningen att det bara "var kramp". Bra så men allvarligt talat så lever SSK lite farligt där.

Visst kan 20-årige Lukas Klarström kliva in och göra bra matcher men det känns lite oroväckande att en kille som aldrig spelat i HockeyAllsvenskan och som endast har nio matcher för Arboga som senior ska vara backup i fall Sörensen skadar sig och måste vara borta en längre tid? Läge att hitta någon mer stabil backup?!


Tabellen just nu är för övrigt sanslöst jämn. Serieledarna Oskarshamn står på 46 poäng, vilket bara är tio fler än AIK på åttondeplatsen, ett AIK som har en match färre spelad. Kollar vi på dem som har lika många matcher, 25 stycken, så är det nio poäng mellan ettan och sjuan SSK på 37 pinnar. Vilket härligt spännande race detta kommer bli!

Inga kommentarer: