torsdag 15 mars 2018

AIK o SSK fortfarande med i racet


(Tre omgångar spelade, två kvar av slutspelsserien. Foto Jesper Zerman/arkiv)

Intressant omgång i slutspelsserien i går. Jag var dock i Gävle och skrev åttondelsfinalen mellan Brynäs och Luleå så jag såg tyvärr inte någon av matcherna själv.

Men AIK lyckades få med sig tre poäng mot ett avsågat Pantern (2-1) medan SSK hade ledningen, tappade den men vände tillbaka och vann (4-2) mot Almtuna i Uppsala samtidigt som Björklöven vann på övertid mot Oskarshamn i en match där det tydligen var slagsmål mellan båset vid ett tillfälle!


Det här sammantaget gör att Björklöven nu toppar på åtta poäng, AIK har samma antal men Löven har fyra måls bättre målskillnad efter tre matcher.

Oskarshamn är trea på sju poäng, SSK fyra på sex poäng och både de här lagen är fortfarande med i racet. Oskarshamn är föresten + 5 medan SSK är +1 så det här kan bli en minst sagt tajt avslutning.

Jag har av rapporteringen att döma hört att AIK körde över Pantern spelmässigt men utan att kunna göra det viktigaste, många mål! Christian Sandberg och Jesper Frödén gjorde AIKs mål inför tydligen ett minst sagt glest Hovet. Hallå AIK-fansen, var är ni?!

Erik Källgren stod i mål och tog den straff som Martin Janohls lade för Panterns räkning med bara 1.57 kvar till full tid. Snacka om sanslöst viktigt att AIK-keepern tog den.

Akim Aliu med förflutet i AIK gjorde Panterns reduceringsmål.

AIK har nu Oskarshamn hemma på fredag och Björklöven borta på söndag kvar att spela.

För SSKs del var det minst fyra busslaster med fans och sponsorer som tagit sig till Uppsala och Gränby ishall.

Stefan Johansson gav SSK 1-0 efter 4.19, Masi Marjamäki kvitterade, Jonathan Léman ökade på till 2-1 i första – båda målen inom 55 sekunder. Men Jacob Spångberg kvitterade i början av andra, Ludwig Blomstrand fyllde på och i tredje perioden avslutade Petter Hansson SSKs målskytte i tom kasse.

SSK-backen Marcus Bohman lämnade i slutet av matchen isen, med hjälp, då han under ett gruff ramlade och slog bakhuvudet i isen. Det har konstaterats vara en hjärnskakning och då man följer hjärntrappan som brukar ta minst en vecka att gå inom är det färdigspelat i slutspelsserien för Bohman.

Tufft för SSK som redan har Jonas Liwing avstängd av klubben själv pga det som hände vid en utekväll här i vinter. Snacka om att han hade behövts nu när SSK får fylla på med juniorbackar de två sista matcherna för att få ihop tre backpar.

SSK avslutar slutspelsserien med match mot Björklöven hemma och Pantern borta.Inga kommentarer: