lördag 24 mars 2018

" I de första matcherna var jag väldigt nervös"

Växjö vann skotten i första med 22-5 och totalt i matchen med 47-19, trots det så var det Brynäs som tog ledningen tre gånger om. Men, Växjö vände matchen med två snabba mål i tredje, sedan satte Elias Pettersson spiken i kistan med sitt 5-3 mål.

Nu är det 3-1 i matcher till Växjö och oddsen för att Brynäs ska vända detta är väl .... ja ganska så höga får man väl säga.  Här nedan finns länkar till den längre TT-texten där jag tog med kommentarer från Växjös supertalang Elias Pettersson, Växjös assisternade tränare Jörgen Jönsson och Brynäs kapten Jacob Blomqvist.

Texten går att läsa bland annat på Sydsvenskans sajt, på Göteborgspostens sajt samt på Sydöstran

Den korta texten hittar jag inte, verkar som vanligt vara utbytt mot den långa så den kommer här nedan (copyright TT Nyhetsbyrån och Marie Hallman)

GÄVLE
Växjö ägde pucken och spelet mot ett vilt kämpande Brynäs.
Men det krävdes två snabba mål i slutet av matchen för att serieledarna skulle slå Gävlelaget med 5–3 och koppla greppet om den här kvartsfinalserien som nu kan avgöras på måndag i Vida Arena.

Fast det satt hårt inne. Växjö dominerade spelet redan från första nersläpp och ledde skotten med 22–5 efter första perioden. Faktum är att Brynäs inte hade fått iväg ett enda skott när Johan Alcén överraskade med periodens enda mål.
Brynäs hade fått en avvaktande utvisning men istället för att hela laget störtade mot mål såg rutinerade Aaron Palushaj till att lugna ner takten och bygga upp en spelvändning bakifrån.
När Alcén hoppade ur båset lade amerikanen iväg pucken mellan benen på en Växjöspelare, Alcén tog emot och skickade sedan i sin tur in pucken mellan benen på Viktor Fasth.
Andra perioden börjar liksom den första med spelövertag – om än inte med lika många skott – för Växjö och nu gav det snabbt utdelning.
Ett diagonalpass från Janne Pesonen tvingade Brynäsmålvakten Linus Fernström till en lång förflyttning som han inte hann tillbaka från när skottet från Tuomas Kiiskinen kom i bortre krysset.
Två snabba mål, ett vardera för lagen med bara tretton sekunder emellan höll spänningen vid liv in i den tredje perioden.
Där fick hemmalaget en drömstart och ledningen med 3–2 efter bara 42 sekunder.
Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist kom in från högerkanten och skickade iväg pucken som flög i en hög lång bana, studsade på Viktor Fasth och ut samtidigt som Brynäsforwarden Jesper Boqvist och Växjöforwarden Elias Petterssn båda störtade på målburen som flög ur position. En videokoll visade dock målet stod där det skulle när pucken passerade mållinjen varpå målet godkändes.
Men Växjö var starkare i längden.
När först Brendan Shinnimin och sedan Robert Rosén kvitterade och vände matchen inom loppet av 1.57 halvvägs in i tredje perioden var bensinen slut hos Gävlelaget.
Om det fanns något hopp kvar släcktes det när 19-årige jättetalangen Elias Pettersson gjorde 5–3 för gästerna med sitt första slutspelsmål i karriären.
Växjöforwarden vann ju poängligan i grundserien men har behövt tid för att komma in poängmässigt i slutspelet.
Första assisten kom i den tredje kvartsfinalen för Pettersson som nu i den fjärde alltså noterades för tre (1+2) poäng.