måndag 26 mars 2018

Djurgården säkrade semifinalplats i slutsekunderna


Markus Ljung jublar med klacken efter 4-4. Foto Johan Sahlén

Vilket slut! Herrejäklar v-i-l-k-e-t s-l-u-t!!!! Djurgården är klara för semifinal så där är det inte slut. Men kvartsfinalspelet avslutades med målfyrverkeri, en segerhjälte som haft det motigt med målskyttet under säsongen och en ofrivillig hållare av en klubba där pucken studsade och in – med 3,8 sekunder kvar på matchuret som hänger på Hovet.

Kollar man på Swehockey så var det fem sekunder kvar. Eh. Hm. Ja jag vet inte varför det inte är samma men jag är bensäker på att det stod 3,8 på jumbotronen så nu håller jag mig till det.


Men allt hände inte på slutet. Jag missade halva första pga parkeringstrubbel, hann sedan se både Peppe Lundh och Axel Jonsson Fjällby blåsa som vårvindar friska men sedan missa sina respektive frilägen. Det tog AJF igen i andra perioden istället.

När Linköping gjorde 1-0 efter 1.11 av mittenperioden, blev Djurgårdsspelarna arga – inte minst på sig själva – kanaliserade ilskan på rätt sätt och kvitterade inom tolv sekunder. Och 31 sekunder efter den smockan på DIF kom 2-1 ledningen. 

En backhand signerad Axel Jonsson Fjällby som blåste ifrån sin uppvaktning medan ngåra till spelare stod ute vid sargkanten. Dit ville inte Djurgårdsforwarden som lyckades ta sig in framför mål så han tog en skarp sväng in mot Linköpingsmålet, trampade på och lade in pucken på backhand.

När Gustav Possler gjorde 3-2 halvvägs in i andra kändes det som att DIF hade greppet men LHC både kvitterade (Ken André Olimb) och vände på siffrorna (Derek Roy).

Just som en förlängning började närma sig lade Gustav Possler ner en puck som såg ut att bli ett missat skott och tur var det för DIF för den pucken gled in framför mål där Markus Ljungh lyckades sträcka fram klubben fast stängdes ner av en Linköpingsspelare.

DIF vidare till semifinal. Foto Johan Sahlén


Då var det 3.19 kvar av tredje. Och när Linköpings Andrew Gordon fick upp klubban i ansiktet i närkamp med William Lagesson dök plötsligt chansen upp.

Marcus Högström hade på känn att han hade en bra dag. Ge pucken till mig så sätter jag den hade han lovat lagkompisarna och visst gick pucken in om än med hjälp av olycklige Niklas Perssons klubbskaft.

Persson gjorde sin sista match för LHC i karriären, det är oklart vart han tar vägen men efter det brutala slutet så öppnade ”Pajen” för någon typ av hockeyfortsättning någon annanstans än i Linköping.

Så helt slut är det kanske inte med hans karriären men för DIF är kvartsfinalen avstängd och klar och krabbdansad (leta upp klippet på Possler som firar i omklädningsrummet, klart värt en titt).

Nu väntar antingen Skellefteå, Färjestad, Frölunda eller Malmö för DIF. Att det inte är klart redan vem de får möta beror – förutom att de matchserierna inte är släckta än – på ranking, dvs hur lagen slutade i SHLs grundtabell.

 
 /Mikael Ahlén drog igång målskyttet... Foto Johan Sahlén

DIF - LINKÖPING 5-4 (0-0, 3-2, 2-2)

MATCHEN: MMMM
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF och Jonas Gustavsson, LHC
PUBLIK: 8 094  
DOMARE: Mikael Holm, Mikael Sjöqvist   

BÄST I DIF
MMM Gustav Possler, f och Axel Jonsson Fjällby, f
MM Linus Johansson, f
M Marcus Högström, b

BÄST I LINKÖPING:  Kristian Näkyvä, f, Andrew Gordon, f och Niclas Lundgren, b

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-.

ANDRA PERIODEN
0-1 (01.11) Kristian Näkyvä (Andrew Gordon, Mathis Olimb) Spel 5 mot 4
1-1 (01.23) Mikael Ahlén (Linus Johansson)
2-1 (01.54) Axel Jonsson Fjällby (Jonathan Davidsson, Marcus Davidsson)
2-2 (08.45) Kristian Näkyvä (Mathis Olimb, Niclas Lundgren)
3-2 (12.06) Gustav Possler (Patrik ”Peppe” Lundh, Alexander Urbom)

TREDJE PERIODEN
3-3 (09.18) Ken André Olimb (Andrew Gordon, Eddie Larsson)
4-3 (15.15) Derek Roy (Jakob Lilja, Chad Billins)
4-4 (16.41) Markus Ljungh (Gustav Possler, Patrik Lundh)
5-4 (19.55) Marcus Högström (Linus Johansson, Jonathan Davidsson)
(Stod på klockan att det var 3,8 sekunder kvar… lite märkligt att swehockey.se lägger på en sekund)

SKOTTEN I MATCHEN: 5-4 (11-13, 15-6, 12-7)

En nöjd segerskytt i samspråk med Core. Foto Johan Sahlén

Citatet: 
”Det känns för jävligt att den går som den går. Jag vete fan, jag blir tokig. Jag hann inte reagera, det kom ett skott från blå linje som tog på min klubba och ställde vår målvakt. Jag hinner inte försöka styra undan den på något sätt. // ---// Så här får det fan bara inte sluta. Jag vet inte om det finns något värre slut, det är väl för jävligt om det ska sluta så här.
 (Linköpings kapten Niklas Persson var förkrossad efter att han – helt omedvetet – råkat styra in Djurgårdens segermål, på sin födelsedag, i sin sista match för LHC. Nu öppnar han för övrigt för att fortsätta spela hockey någon annanstans än i LHC.)
Inga kommentarer: