tisdag 13 mars 2018

”Måste vinna de tre som är kvar mest troligt”


 
(Andreas Hjelm. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

AIK vann skotten stort men förlorade matchen, mycket tack vare en dipp i tredje där SSK dessutom bars fram starkt av hemmapubliken.

I slutet av andra, vid ställningen 2-2 hade AIK en puck inne men målet dömdes bort då SSK:s målvakt George Sörensen vräktes omkull i en rörig situation.


 I tredje var det SSK som hade bäst fokus och som tog tre minst sagt nödvändiga poäng samtidigt som AIK nu ”tappade” fördelen av de tre bonuspoäng  man hade med sig in i serien så nu är det vinna tre raka som gäller. Mest troligt.

AIK har nu två hemmamatcher på Hovet där det kan vara riktigt bra tryck – om publiken behagar komma och sätta det trycket. Att SSK hade nytta av sin publik i den här matchen var tydligt. Frågan är om AIK-fansen kommer ge sitt lag den hjälpen. Jag hoppas det.

Hur det än blir med den saken så har AIK kvar att möta både Oskarshamn och Björklöven som just nu ligger etta och tvåa, båda en poäng före AIK så Gnaget har det – än så länge – i egna händer.

Och det är lite märkligt när man kollar på forum och sociala medier. SSK-fansen, vars lag ligger fyra med samma antal poäng som femman Almtuna, taggar satan inför nästa match med tänket att vi kan ta dem en efter en nu. AIK-fansen, som ligger trea, en pinne efter Löven och Oskarshamn som dels ska möta varandra och dels ha kvar AIK, verkar till stor del redan ha gett upp. Eller? Inte alla såklart men tonen är på många ställen just uppgiven trots att AIK fortfarande är med i racet i allra högsta grad.

Hur som helst. Jag pratade lite med Andreas Hjelm, AIK-backen som har varit med ett tag om såväl SSK-matchen som om hur man bäst hanterar vetskapen om att det nog är gå rent nu som gäller.Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se


Inga kommentarer: