fredag 23 mars 2018

Vinst och en 2-1-ledning i matcher för DIF


(Mikael Ahlén! FOTO JOHAN SAHLÉN)

Det var lite för ivrigt och lite för rörigt och väldigt frustrerat hos Djurgården i första perioden. I den andra fick man spelet dit man ville och drog ifrån så pass att det räckte till vinst – och det under ordinarie tid – trots en reducering av Linköping i tredje när Djurgården släppte in sina gäster i matchen.

Frustrationen i första tog sig uttryck i ett gäng avslagna klubbor och det är ju inte där energin ska läggas. Det rättade Djurgården till, det är sånt som kan ta DIF långt i slutspelet.


Apropå energi måste ju spelare som Henrik Eriksson och Mikael Ahlén lyftas fram. Just Ahlén har haft begränsat med istid den här säsongen. Ibland tre minuter, ibland tio (om det varit många skador), ibland något där emellan, ibland ombytt men inte en enda sekund och då är det ju lätt att ruttna ihop.

Många spelare behöver mycket tid för att hitta flytet. Men Mikael Ahlén verkar inte ha några sådana tankar. Han är lika på i båset, lika ivrig, peppande, drivande och lika het när han väl får hoppa in – oavsett när, hur många byten eller hur långa – och flyger som en vinthund ner mot det mest bökiga och stökiga området han kan hitta på isen för tillfället.

Det gav ett mål och en assist i kvällens kvartsfinal. Hedersmedalj alla dagar i veckan till en sådan spelare och han utnämndes mycket riktigt till matchens lirare. Bästa valet!

Ahléns mål var hans femte fullträff för säsongen för övrigt, de övriga fyra har gjorts mot Växjö hemma i oktober, två mot Linköping i den där målrika matchen borta den 28 december samt mot Växjö borta den 8 februari.

Det har spekulerats lite hit och dit om René Bourke och Andreas Engqvist. Efter matchen kom besked från Djurgården att båda två kommer missa kvartsfinalserien helt. För ”Ante” är det dessutom slutspelat för säsongen som det verkar:

-Vi förväntar oss inte att Andreas kommer att spela mer under det här slutspelet, säger Robert Ohlsson på Djurgården hockeys hemsida.

(Patrik Peppe Lundh och Axel Jonsson Fjällby. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Engqvist fick bakslag efter de matcher han spelade i slutet av grundserien och jag tror man går ut med det här också för att slippa tjatet. Är rätt påfrestande mentalt kan jag tänka mig att få frågan om han mår bättre och ska spela gång på gång. Nu är det slutfrågat och slutjatat under slutspelet i alla fall.

För René Bourqes del har sonen hade kramper som man misstänker är epilepsianfall och då det är kö i Sverige för att få svar på om den treårige pojken har epilepsi eller inte har familjen åkt till USA för att utreda detta. När utredningen är klar kommer Djurgårdsforwardens familj att åka hem till Kanada och Bourque förväntas åka till Sverige och som tidigast vara med i en eventuell semifinalserie.

Tunga avbräck men det känns som att Djurgården kan få ihop det här ändå. Det handlar mer om att ha tålamod och följa den spelplan man har satt upp i omklädningsrummet, för när man gör det är DIF väldigt svårslagna.

 
 (Niclas Bergfors tog sig fram och gjorde mål trots uppvaktningen. FOTO JOHAN SAHLÉN)
KVARTSFINAL TRE: DIF - LINKÖPING 4-3  (0-1, 3-1, 1-1)
Djurgården leder med kvartsfinalserien med 2-1 i matcher

MATCHEN: MMMM
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF 84,21 % och Jacob Johansson, LHC 86,21%
PUBLIK: 7 923
DOMARE: Mikael Sjöqvist och Wolmer Edqvist

BÄST I DIF
MMM Mikael Ahlén, f
MM Niclas Bergfors, f  
M Marcus Högström, b

BÄST I LHC:  Chad Billins, b, Ken André Olimb, f, och Mathis Olimb, fMÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (15.37) Henrik Törnqvist (Chad Billins, Derek Roy) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
1-1 (08.22) Niclas Bergfors (Lukas Vejdemo)
2-1 (12.39) Linus Johansson (Calle Ridderwall, Mikael Ahlén)
3-1 (15.00) Mikael Ahlén (Linus Johansson, Calle Ridderwall)
3-2 (15.54) Ken André Olimb (Daniel Olsson Trkulja, Mathis Olimb)

TREDJE PERIODEN
4-2 (09.14) Axel Jonsson-Fjällby (Patrik Lundh, Markus Ljungh)
4-3 (14.27) Andrew Gordon (Ken André Olimb, Eddie Larsson)

SKOTTEN I MATCHEN:  -  (8-5, 15-7, 6-7)


Citatet: 
”Han (domaren) var lite för ivrig på pipan”
(Djurgårdstränaren Robert Ohlsson berättar varför Djurgårdens puck i tom kasse i slutminuten inte blev mål)

Inga kommentarer: