onsdag 21 mars 2018

"Vi ska kriga till sista sekund"

(Ljust utanför Gavlerinken inför kvartsfinal 2. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Brynäs har en lååång skadelista och inget talade väl för Gävlelaget men ibland kan kniviga lägen sluta samman ett lag och det var väl det som hände här i en match som bjöd på spänning in i det sista.

Men Brynäs vann och nu är det 1-1 mellan lagen i kvartsfinalen. Här nedan finns länkar till den längre intervjun där jag pratat med Simon Bertilsson, Brynäsbacken samt tog med en kort kommentar av Växjös Robert Rosén.


Jag hade tänkt prata med Daniel Rahimi men han låg och fick behandling och jag hann inte vänta så det fick vara.

Texten hittar ni alltså bland annat på Helsingborgs Dagblad, på Sydsvenskans sajt, på Svenska Dagbladets hemsida och hos Borås Tidning. Samma text, välj omgivning själva.

Den korta slutsignalstexten verkar vara utbytt mot den långa överallt så den korta kommer här. Copyright TT och Marie Hallman.

GÄVLE
Fyra powerplay, fyra mål. Brynäs var hundraprocentiga mot Växjö med en man fler på isen, vann med 4–3 och utjämnade kvartsfinalserien till 1–1 i matcher.
 Man kan verkligen inte säga att oddsen var på Brynäs sida inför kvartsfinalen nummer två som spelades i Gavlerinken på tisdagskvällen.
Hemmalaget är svårt skadedrabbat och fick inte ens ihop fyra ordinarie kedjor då en
lång rad nyckelspelare –  bland andra backarna Elias Fälth och Lukas Kilström samt forwardstrion Jonathan Granström, Johan Alcén och Daniel Mannberg – saknades på grund av skador samtidigt som seriesegrarna Växjö hade fullt ordinarie lag.
I första kvartsfinalen var Brynäs dessutom helt resultatlösa i powerplay och drog inte nytta av något av sina fem numerära överlägen.
Det gjorde man nu – hundraprocentigt.
När Robert Rosén visades ut i slutet av första perioden gjorde Brynäs det man helst vill göra i power play – ett inspel snett bakifrån in i slottet från Juuso Ikonen där Linus Ölund satte klubban till och styrde in 1–1.
 – De söker de insticken som de brukar göra, vi borde ha varit med bättre där. Det var en miss av oss men vi tar lärdom, sade Daniel Rahimi till C-more i första pausen.
Så blev det inte.
Växjöbacken blev istället utvisad 2+2 minuter för hög klubba i början av andra perioden.
Det utnyttjade Brynäs skoningslöst med två snabba mål, först 2–1 av prickskjutande Kevin Clark följt av 3–1, ett direktskott av Aaron Palushaj som smet in mellan Viktor Fasth och målramen när Rahimi satt kvar i utvisningbåset och avtjänade sin andra tvåa.
När Brynäsbacken Simon Bertilsson kort därpå visades ut – även han för hög klubba – var rollerna plötsligt ombytta.
Men Växjö hade inte samma utdelning utan fick nöja sig med en reducering av Janne Pesonen vars direktskott studsade in lite turligt via Brynäsbacken Jörgen Sundqvist och målvakten David Rautio.
Brynäs – som under matchen fick skadelistan utökad med lagkaptenen Jacob Blomqvist – fortsatte pumpa på, inte minst i power play.
När Daniel Rahimi åkte ut för interference i slutet av andra perioden fick han för tredje gången se Brynäs dra nytta av en Växjöutvisning.
Den här gången var powerplaymålet signerat defensive backen Simon Bertilsson som höll i pucken länge innan han till slut drog iväg ett skott som även denna gång smet in mellan Viktor Fasth och hans högra stolpe.
– Riktigt bra krigat av oss idag. Vi är starka framför mål, vi städar upp bra, har bra spelvändningar och får bra press på deras backar. Målet? Det är flyt, ibland har man flyt, sade Bertilsson till C-more i andra pausen.
I tredje perioden var det Brynäsdominans även i spelet fem mot fem. Då reducerade Andrew Calof till 4–3 med en individuell prestation och höll spänningen vid liv men förgäves.
Kvitterat i matcher alltså nu när serien vänder åter mot Växjö.

Marie Hallman/TT

Inga kommentarer: