söndag 11 mars 2018

"Alla måste gå sin egen väg, det här är min"


(Mathias From har hittat hem i AIK. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Mathias From kunde passa men sköt själv. Och vilket skott han fick på, rätt upp i första krysset till 2-1 i slutet av andra perioden! När matchen dessutom stod och vägde i förlängningen stod Storm för sin andra poäng i matchen.

Han var egentligen för trött och tänkte byta. Och det var väl dags för byte även på Eric Castonguay. Men tursamt nog för AIK stannade duon på isen och sedan spelade den danske talangen fram den rutinerade kanadensaren som efter 3.14 av förlängningen sköt hem bonuspoängen till AIK.


Och faktum är att From i junioråldern gjorde rätt så många både mål och assist men när han väl kom till SHL via Rögle blev rollen en annan. Här skulle han vara mer av en energispelare, en brunkande powerforward och det gick väl sådär.

När något, Mathias From vill inte säga exakt vad, hände i Rögle i vintras lämnade han SHL-klubben efter 21 spelade matcher (med två mål gjorda) den här säsonge och gick till SSK. Där fick han inte den boost han tänkt sig så efter 16 matcher (och ett mål under den tiden) blev AIK nästa destination. Och här sa det klick även om det än så länge blivit totalt två mål på åtta spelade matcher: det första mot TrojaLjungby i sista grundseriematchen och så nu ett mot Almtuna.

Här ser de att jag har något i mig som jag inte har fått ut innan. Här har jag fått hjälp att lyfta och hitta tillbaka till mitt (mer offensiva) spel. AIK är den klubb som jag haft lättast att komma in i och hitta rätt i, säger Mathias From till bloggen.

Det (mål och assist) har väl hängt i luften. Han har nog inte gjort sitt sista mål för säsongen utan han spelar bättre och bättre och kommer mer och mer in i i de. Han jobbar hårdare och hårdare, använder sin fart så han får nog en fin framtid tror jag, säger AIK-tränaren Thomas Mitell till Hockeypuls.

Så det verkar klicka bra här och glittret i ögonen, ihop med det bubblande skrattet när jag frågade om han skulle bli glad över en frågan om fortsättning nu när det pågående kontraktet med AIK går ut sa det mesta även om han inte ville pratat om de sakerna här och nu.

Här nedan är hur som helst en lång intervju med Mathias som ju pratar danska, man får lyssna lite mer uppmärksamt än annars men det går att förstå. Det blev snack om alltifrån den press AIK som klubb har på sig att avancera mot SHL, sin egen utveckling från målglad junior till en senior som inte riktigt fått ut det spel han har i sig, de olika roller han har haft i Rögle, SSK och AIK senaste säsongen, varför han gillar så mycket att spela med Eric Castonguay, varför han hittade rätt direkt i AIK med mera.

Så in och lyssna!


Copyright www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: