torsdag 15 mars 2018

Robin Kovacs ordnade ett avgörande i Luleå


(Brynäs och Luleå värmer inför matchen. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Brynäs vann första åttondelsfinalen uppe i Luleå och hade matchboll hemma i Gävle i går men Robin Kovacs 2-1-mål bara 38 sekunder in i tredje blev matchens sista och därmed avgörs allt på fredag i Luleå.

Den första slutsignalstexten som enbart handlar om matchen hittar ni här längre ner i inlägget då jag inte  hittar den någon annanstans. De ersätts ju oftast av den längre texten - länkar till den finns däremot här nedan. Samma text, välj omgivning själva.

I den längre texten finns kommentarer från Kovacs, Jacob Blomqvist samt tränarna Bulan Berglund och Tommy Sjödin då det var mer fokus på disciplinnämndens bedömningar än på matchen när tränarna tog till orda på presskonferensen.


Den kan man hitta här på Svenska Dagbladet, på Sydsvenskans webb, hos Östra Småland och Göteborgsposten.

Daniel Sondell, som var den som tacklade Johan Alcén och utvisades 2 x10 för detta varpå Brynäsforwarden tvingades utgå med hjärnskakning anmäldes under torsdagen till just disciplinnämnden för den tacklingen och  under eftermiddagen kom beslutet att Luleåbacken blir avstängd i tre veckor. Det beslutet går att läsa här

Emil Larsson som var den andra som fick 2 x 10 för sin tackling på Marcus Ersson anmäldes  inte. Sedan klev även Ludvig Nilsson av efter en smäll mot huvudet men där blev det ingen utvisning alls under matchen. (Ni som läser långa texten kommer se att det finns ett faktafel om just detta, insåg det nu under eftermiddagen så det är tyvärr försent att ändra nu)

Den korta texten går att läsa här, obs Copyright TT  och Marie Hallman

GÄVLE
Luleå hade inte vunnit i Gävle sedan den 27 oktober 2012 och hade bara vunnit en av fem matcher mot Brynäs den här säsongen. Men när det var vinna eller försvinna bröts båda trenderna. Nu avgörs jakten om en kvartsfinalplats i Luleå på fredag.

Men 2–1-segern i Gavlerinken satt hårt inne för Luleå som var piskade att vinna på onsdagen efter 2–3-förlusten hemma i åttondelens första match i måndags.
En nyfunnen disciplinerad defensiv var ju Brynäs segervapen i första ronden och Gävlelaget stängde även under stora delar av onsdagens hemmamatch ner Luleå effektivt.
Brynäsforwarden Jacob Blomqvist fick första periodens bästa chans och förvaltade den väl.
Juuso Ikonen som avgjorde den första åttondelsfinalen i slutminuten skickade nu ner pucken till Linus Öhlund vid kortsargen.
Öhlund tog emot, väntade någon hundradelssekund och lade sedan in pucken perfekt till Brynäskaptenen som kom indykandes och trädde in pucken vid första stolpen.
– Defensiven är det enda vi pratar om och det är inte så konstigt med tanke på hur det har sett ut på slutet, så det är riktigt bra av oss att ha fullt fokus på den och nöja oss med det enkla, konstaterade Brynäskaptenen i Cmores pausintervju.
Andra perioden blev ingen målfest heller.
Luleå klev dock fram bättre nu, hade större puckinnehav men hade återigen svårt att få till några riktiga avslut mot David Rautio i Brynäsmålet.
Men när Brynäskeepern blev lite för aggressiv kom Luleås kvittering, signerad Patrick Cehlin som precis hade hoppat ut från utvisningsbåset:
– Vi hade en genomgång om att han (Rautio) går ut på skytten ganska hårt. Säljer man ett skott så går han långt ut även om jag blev chockad över att han kom ut så väldigt långt som han gjorde men sedan hängde jag dit den, säger Cehlin till Cmore.
Luleå fick sedan en drömstart på tredje perioden då Robin Kovacs kom fri och med en lång dragning återigen fick ner Rautio samtidigt som Luleåforwarden fick upp och in pucken redan efter 38 sekunder.
Kovacs mål blev matchens sista och den här åttondelsfinalen avgörs nu alltså på fredag, i Luleå.
Skulle Luleå vinna då så blir det första gången någonsin som man lyckas slå ut Brynäs ur ett slutspel.
Marie Hallman/TT
Inga kommentarer: