lördag 3 mars 2018

Femte raka matchen utan poäng för AIK


(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Femte raka förlusten vid full tid. Fem raka utan en endast poäng. AIK inledde matchen bra men förlorade återigen, nu med 2-4 mot Björklöven och man kan väl konstatera att AIK lyckats pricka säsongens djupaste formsvacka vid helt fel tidpunkt på året.

Det var fyra raka torsk i oktober med, samt tre på rad i månadsskiftet oktober/november medan sedan har AIK lyckats hålla nere förlustraderna till max två åt gången som värst.


Att man gjorde det tog AIK upp på en andraplats i tabellen – från vilken man nu halkat ner och är trea. Men det gav också en liten buffert neråt för när nu den allsvenskafinalen är körd och kommer spelas mellan Timrå och Leksand så måste ju AIK upp ur den här svackan man är inne i.

Den första förlusten i den här svackan, mot Oskarsamn var uddamålsförlust och tja inte så mycket att säga om kanske. Insatsen mot Västervik var… nog säsongens mest dundrande platta fall från AIKs sida även om det visat sig efteråt att Västervik var på väg uppåt i sin formkurva och är heta för dagen.

AIK var blekt mot BIK som såg ut att ha största viljan och spelade sedan bättre – tidvis - mot Leksand. Vill man hitta ett ljus i tunneln så tycker jag ändå att AIK hade i ganska långa stunder klart mer energi mot Björklöven än man haft i de fyra förlusterna före.

Visst följdes ett baklängesmål snabbt av ett till inte bara vid ett tillfälle utan vid två och jag fattar inte varför det blir sådär nu. Det har liksom accelererat på slutet och det verkar som om AIK har svårt att borsta av och ställa om direkt för tillfället. Något som självklart inte håller på den här nivån. Så det måste ju bara bort nu.

Men AIK var mer på hugget mot Björklöven, kom igen snabbare efter baklängesmålen och hade bud på minst ett par, tre mål till så hopp finns om en kurva uppåt.

För nu kan AIK fansen bara hålla tummarna för att den tunga dikesfärden har peakat. Trean får tre extrapoäng, fyran två extra pinnar och femman en poäng extra med sig i in i finalserien som nu blir en alternativ väg mot det där efterlängtade SHL-kvalet. De poängen ska man ju bara ha.

Pantern är när detta skrivs bara en poäng efter AIK, sedan är  Oskarshamn och Almtuna tre pinnar bakom Gnaget. Det gäller således att lägga i en extra växel i de två sista matcherna för att ge sig själv optimalt utgångsläge inför den där finalserien.

Eric Norin klev för övrigt av matchen efter att ha knuffats in i Timrås målbur. Fick hjälp av isen. Inte bra då Alexander Deilert redan saknas på grund av skada sedan förra matchen.

Erik Källgren vaktade målet för AIK:s räkning på fredagen. Anton Holm och Eric Castonguay gjorde sitt 21:a respektive 20:e mål i HA den här säsongen.

2 kommentarer:

Unknown sa...

AIK förlorar alla andra-perioder har de analyserat varför, har AIK sämre strategi för byten när det är långt till båset eller vad kan det bero på?

Marie Hallman sa...

Ja du, varför är en bra fråga. Jag har försökt fråga men ingen kan riktigt svara på varför. Handlar inte om byten i alla fall, det har jag svårt att tro. Lika långt till båset för det andra laget ju...