torsdag 8 mars 2018

SSK en joker i slutspelsserien?SSK blev ju både överkörda och bortgjorda i söndags när man förlorade med 2-8 hemma mot Almtuna när man som bäst behövde vinna. Men. Chansen fanns kvar. Tre lag stod på 72 poäng inför sista omgången och Modo var det enda laget som hade sitt öde i egna händer.

Nu vann Tingsryd, som ju spelade för att undvika negativt kval, den matchen i Nelson Garden Arena samtidigt som SSK tog en 4-1 seger hemma och därmed knep sista platsen in i slutspelsserien. Vita Hästen som var det lag som på grund av sämst målskillnad lagen emellan också hade chansen föll mot Almtuna i Uppsala.


Man kan ju inte säga annat än att det svänger rejält om SSK… målskyttar i går: Christopher Bengtsson som både gjorde första och sista målet, Ludwig Blomstrand och David Åslin. Henrik Lundberg stod i mål och tog 31 av 32 skott.

Jag vet inte vad man ska tro om SSKs chanser egentligen. Man kommer in med noll poäng men visst finns chansen. Kanske kan just det faktum att SSK nu nått det mål man som mest kunde kräva av laget den här säsongen, en plats topp åtta, öppna för lite mer avslappnade axlar, mjuka handleder och fullt ös framåt. Öppna för SSK som joker i leken helt enkelt.

Att man lyckades resa sig efter utskåpningen senast var garanterat moralhöjande, samtidigt som det blinkar lite varningsljus att man rasar ihop som man gjorde i den där plattmatchen i söndags.

Så här ser hur som helst SSKs statistik ut från grundserien mot lagen man nu får möta i jakten på en playoffplats mot förloraren från den allsvenska finalen (dvs antingen Timrå eller Leksand):

AIK: 1-3 i matcher.
SSK vann med 2-0 på Hovet i match två lagen emmelan men har i övrigt förlorat med 1-2, 1-3 och 4-6.

Almtuna: 2-2 i matcher.
George Sörensen höll sin första nolla i SSK mot Almtuna i första mötet. Sedan har det blivit förlust efter förlängning 3-4, straffvinst 4-3 och brakförlusten 2-8 i söndags.

Björklöven: 2-2 i matcher.
SSK förlorade de två första fajterna 1-4 och 2-3 och vann sedan efter förlängning 2-1 och med 3-1 i fjärde mötet.

Pantern: 3-1 i matcher.
Vinst på straffar 5-4 efter en imponerad vändning i en match där George Sörensen tog 47 skott, förlust på straffar 1-2 i match två, vinst 4-3 i januari och vinst i siste omgången 4-1

Oskarshamn: 1-3 i matcher
Vinst på övertid 2-1 i den där matchen där Bozic stod i båset och Falk föll ihop på Hovet under hyllningen från Djurgården, förlust efter straffar 4-5 i möte två, sedan förlust 2-3 i januari och platt fall med 0-6 i slutet av februari där SSK föll ihop totalt i tredje.


SSKs spelschema (två hemma och trebortamatcher i en enkelserie om fem matcher)
Lördag 10 mars: Oskarshamn borta kl.18.
Måndag 12 mars: AIK hemma kl.19.
Onsdag 14 mars: Almtuna borta kl 19.
Fredag 16 mars: Björklöven hemma kl.19
Söndag 18 mars: Pantern borta kl 15.Inga kommentarer: