tisdag 6 mars 2018

Arenakrock och omkastade matcher

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)Slutspel och jakt på SHL-plats närmar sig i Stockholm. Och tittar man på spelschemat kan det köra ihop sig rejält söndag den 18 mars. Den risken vill inte HockeyAllsvenskan ta så därför kommer man mest troligt att få kasta om i omgångarna i slutspelsserien:

-Vi kanske inte vet förrän på lördag var Djurgården slutar och så länge kan vi inte vänta på besked. Lagen måste få veta hur de ska boka resor o arenor så mest troligt kommer vi redan nu att byta plats på de två sista omgångarna i finalserien. Beslut om det tas i morgon (onsdag) när sista grundseriematchen spelats, säger Sonny Lundwall, ligachef för HockeyAllsvenskan till bloggen
Det är lite råddigt det här men så här är läget - innan det kastas om i omgångarna  - och obs det är hela omgångar inte enstaka matcher som kommer att flyttas då slutspelsserien är en enkelserie och då måste man flytta hela omgångar för att få ihop det.

AIK kommer (om inte det helt osannolika sker att Pantern tar in 20 mål eller Oskarshamn tar in 26 mål på Gnaget) att sluta trea eller fyra.  Samtidigt ligger Djurgården just nu tvåa i SHL.

(Läget i HockeyAllsvenskan inför sista omgången)

Enligt de scheman som redan ligger ute på bland annat www.swehockey.se skulle ovan nämnda planeringar innebära att AIK ska spela hemma i sista omgången av slutspelsserien söndag 18 mars klockan 15 vilket är precis samma tid som Djurgården (om man slutar tvåa) kommer att spela sin kvartsfinal.

Att spela till exempel kvartsfinalen på Globen är uteslutet då Harry Styles är inbokad för konsert där samma söndag.

Alltså måste någon flytta på sig.

Nu kan DIF i och för sig komma trea i SHL om man förlorar någon/några avde tre sista seriematcherna samtidigt som Frölunda och/eller Färjestad vinner sina matcher och gasar om. Och skulle DIF sluta som trea i serien spelas den kvartsfinalen på måndagen den 19 mars men eftersom inget vet förrän på lördag hur det blir kommer det alltså mest troligt att bli en schemaändring i slutspelsserien redan nu i stället.

(Läget i SHL inför de tre avslutande omgångarna)

Så ni som vill följa sista omgångarna av slutspelsserien på plats (oavsett lag då alla berörs även om jag bara håller koll på AIK i den här artikeln) får hålla utkik efter vilka beslut som tas på onsdag kväll.

AIK kommer hur det än blir att behålla den hemmafördel som innebär tre hemmamatcher istället för två som lag 3,4 och 5 har i slutspelsserien men istället för att få avsluta hemma den artonde kommer AIK mest troligt att spela sin tredje hemmamatch fredag 16:e mars och avsluta borta söndag 18 mars istället för det omvända som var tänkt från början.

Värt att notera i det här pusslet av matcher är att hur serien inleds också kan komma att ändras. Detta pga en krock mellan hockeyn och fotbollen och på när Pantern måste spela borta pga ett evenemang på hemma isen.

Om AIK slutar fyra och Malmölaget Pantern slutar femma eller sjua så ska lagen enligt ursprungliga schemat mötas på Hovet måndag den 12 mars. MEN...just den dagen möter Djurgården fotboll Häcken i omgång ett av slutspelet i Svenska Cupen på Tele2 arena och då säger polisen tvärnej till att de här lagens matcher spelas samtidigt i Globenområdet.

Så även där kan det bli ändring där man byter plats på omgång ett och två vilket i sin tur skulle innebära att AIK inleder slutspelsserien borta och spelar omgång två hemma istället för det omvända.

Skulle AIK däremot sluta som trea i grundserien så är åtminstone den krocken med fotbollen och därmed den potentiella schemaändringen ur världen för då har AIK bortamatch måndag 12 mars enligt ursprungsschemat.

Någon kanske undrar varför fotbollen måste in med match där också samma dag men det har tydligen inte gått att göra annat vis på grund av andra redan inbokade evenemang på Tele2.

Knivigt det här men på onsdag kväll, efter att matcherna avslutats och sluttabellen är satt kommer alltså klara och tydliga och slutgiltiga besked om var och när matcherna spelas.

Inga kommentarer: