fredag 24 juli 2009

Apropå OS-träffen...

..... som jag skrev om i går så har TT nu pratat med förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson om den deltagarlista som gått ut och där alla utom Joel Lundqvist spelar i AHL/NHL men där det ändå fattades namn som Sedinarna, Micke Samuelsson, Nicklas Bäckström och Mattias Weinhandl.

Och precis som jag trodde så saknades de namnen av praktiska skäl. Eller som Gustafsson säger till TT:
- Alla kunde inte vara med, helt enkelt. De är väl någon annan stans. Men vi ska ha fler träffar, så det ordnar sig.

Att det var lite oväntade namn med som Tom Wandell, Carl Gunnarsson, Jhonas Enroth och Daniel Larsson förklarar förbundskaptenen för TT med orden:
- Ja, men det finns inget övre tak. Vi kan nominera hur många vi vill. Någon gång i september ska vi lämna in hela listan.

Han säger också, precis som jag skrev och trodde, att man gör den här NHL/AHL samlingen nu då det är mest praktiskt att få tag på alla när de är hemma över sommaren. Varför det då inte är några KHL spelare med kan man ju undra... men de kan ju å andra sidan fångas in under EHT-turneringar senare under säsongen. Så det är väl inte lika bökigt med det då kanske.

2 kommentarer:

M sa...

Känns inte Bengan slut? Borde vi inte satsa på en ny förbundskapten? Varför inte Kenta Johansson. Visserligen är han lite småtrött som person men att leda ett lag till framgång, det kan han ju bevisligen. Det känns som om Bengan nådde sitt crescendo i samband med dubbelgulden 2006. Därefter har han ju faktiskt inte levererat ett skit hem till Sverige.

marie hallman sa...

M: Oj, hårda ord. Alltså jag tycker han gör så gott det går. Man får tänka på vilka spelare han har till sitt förfogande också och de trupper han hade 2006 var ju minst sagt ..bra. Även om en annan krönikör än jag dömde ut VM-laget som tidernas sämsta...vilket man ju inte kan säga om ett lag som har bland andra Kronwall, Nyllet, Zäta mfl i sig...
Jag tycker han ska få köra på till OS, sedan är det kanske dags att byta. Men jag tror det finns roligare namn än Kenta att plocka fram. Per Mårts skulle jag gärna se som headcoach för A-laget igen till exempel.