torsdag 2 juli 2009

Silly season DIF: Sportchef Järlefeldt om värvningsläget

Inte helt lätt att få tag på folk så här i semestertider men nu har jag fått kontakt med DIF:s sportchef Janne Järlefeldt i alla fall. Blev dock via mess men jag är mest glad att jag har lite info att ge till er så ...

... så här säger Järlefeldt om att poängmaskinen Fredrik Linkan Bremberg nu är nära ett kontrakt i en klubb i ryska KHL och därmed ser ut att lämna DIF:
- Vi har hela tiden trott att det inte skulle bli något bra KHL kontrakt för Linkan utan har trott att han skulle bli kvar i DIF. När han definitivt är borta ser vi på de alternativ som finns. Vilka de (alternativen) är, håller vi för oss själva.

Det där vill man ju ha lite följdfrågor på så jag messade tillbaka tre till Järlefeldt, nämligen de här:
1 Letar ni fortfarande efter en spelare till första linen utöver Mackan? (Marcus Nilson)
2 Är han (Nilson) fortfarande aktuell?
3. När tror du att ni kan presentera den ni nu söker i stället för Linkan?

Svaren blev följande:
1. Vi ska ha in två forwards till förutom de som är officiella på vår hemsida.
2. Ja han vill vi ha.
3. Vet inte.

Verkar som Järlefeldt missförstod min fråga nummer två där... att DIF vill ha Marcus Nilson fortfarande är ju självklart men det man undrar är ju om "Mackan" kommer välja DIF eller inte.
Har ju börjat cirkulera rykten om annat, jag vet tyvärr inte hur stor sanningshalt det finns i dem.
Men visst undrar man ju vad som dröjer, varför han inte skriver på om han nu tänker spela i Djurgården till hösten. Och nej, det är inga skatteskäl. Det har Mackan själv sagt att det inte är när jag frågat honom.

Jag har inte pratat med "Mackan" nu, men när vi pratades vid nyligen så konstaterade vi att hur mycket jag än försöker fråga honom NÄR det kommer ett besked så kommer jag inte få det förrän han har bestämt sig.
Han vägrar ge någon deadline eller några hintar åt vart det lutar så det är bara för Djurgårdsfansen och Järlefeldt att bita på naglarna och vänta snällt.

Jag skickade tillbaka en kommentar till Järlefeldt om just det, att jag undrade om Mackan eftersom det går såna här rykten men fick inget svar på det. Så som sagt. Vänta och se. Tyvärr.

6 kommentarer:

Peter sa...

Känns ju lite sådär när han säger att dem trodde han skulle stanna, känns som dem har tagit honom för given och frågan är om dem har några reserver.

Ingen kan ersätta Bremberg iaf inte med dem pengar han hade i DIF, så man tycker dem borde ha en reservplan/-er men tyvärr är det inte mycket som tyder på det.

Tror nog ingen unnar Bremberg det här äventyret och tjäna stora pengar sen var det mycket glädjande och se i någon intervju att han kunde tänka sig DIF igen vilket vore hur stort som helst en stor djurgårdare skulle bli ännu större, tack för allt Kung "Linkan"!

Difaren sa...

E ju grymt tråkigt Linkan lämnar men som jag sagt tidigare Vi faller inte med han finns andra spelare som gör samma poäng fast kanske ännu snabbare och bättre, bara nu Difs ledning agerar lite, men man få önska LInkan lycka till iaf.

lan-kan sa...

Helt sjukt. En skandal. Halva mitt säsongskort var för att få se Linkan spela. EN äkta DIF-lirare.

marie hallman sa...

Peter: ja, jag håller med. Har tyckt länge att DIF tagit Linkan lite mycket för given. Och även andra med Djurgårdshjärta. Aldrig bra.

DIFaren: Ja nu är det upp till de andra att kliva fram, verkligen. Men även om en spelare inte gör laget är det svårt att bortse från Linkans sjukt stor poängproducernade och det i ett lag som varit minst sagt under isen emellanåt. Måste in någon med samma spets nu.

lankan: Tror fler tycker som du. Han är ju en gudabenådad artist. Kan rädda upplevelsen av en hel match genom några magiska finter. Såna växer inte på trän.

lan-kan sa...

förresten marie gillar jag den nya sidan :) och namnet äger...:)

Marie Hallman sa...

lankan: Tack du! :0) värmer!!