lördag 18 juli 2009

Försäsong AIK: Jonas Liwing: "Jag har längtat sedan i april"

Börjar lacka mot slutet av semestern nu för de flesta spelarna i elitserien och hockeyallsvenskan. Några kör igång under den kommande veckan, resten drar igång veckan efter.

Jag har ju längtat efter ispremiären sedan hockey slutade. Sjukt? Kanske det. Jag har en kompis som verkligen gillar hockey men som senast i juni undrade om jag hade något fel i skallen som satt och suktade efter lite ishockey när det var sommar och sol (nåja var rätt regnigt just då) ute....

Men jag är inte ensam!
Slog precis en pling till AIK-backen Jonas Liwing som har en vecka kvar på semestern. (Eller semestern, de tränar ju ändå nu med fast själva)
Och han kände som jag... dvs sa att han längtat länge efter att börja köra igång igen...
- Ja jag har längtat sedan i april! Typ....Första två veckorna är det skönt att vara ledig sedan längtar man tillbaka till isen och att köra på is är SÅÅÅÅ mycket roligare än att isa, säger Jonas Liwing med ett skratt.

AIK börjar med tester (benböj, coopertest med mera) lördag och söndag 25 och 26 juli. Måndag 27 juli går man på is... i Ritorp och varvar under veckan is med fyspass (och kör alltså två pass per dag).
I slutet av veckan efter, dvs vecka 32 åker Gnaget till Gotland på ett träningsläger där man bland annat möter Nynäshamn berättade Liwing.
AIK skulle egentligen göra sin ispremiär på det där lägret men nu blir det redan måndag 27 juli ute i Ritorp sa Liwing som var en av dem som blev extra glad över att få gå på is redan då....

Exakt vilket klockslag de går på is 27 juli är däremot lite oklart.... Jonas kom faktiskt inte ihåg utan att ha almanackan framför sig men jag ska kolla upp det där och återkomma med det.

Djurgården och SSK?
Well, DIF samlas 27 juli, kör fys och tester under den veckan och en del spelare kommer smygtesta lite utrustning också...har sedan ispremiär måndag 3 augusti

SSK samlas också den veckan, dvs 31. Har ispremiär 3 augusti, jag frågade Peter Larsson senast vi pratades vid om det skulle testas lite grejer i förväg hos dem också men Larsson trodde spelarna skulle vänta till förmiddagen 3 augusti med det och sedan gå direkt på riktiga ispremiären på kvällen.

5 kommentarer:

Peter sa...

Känns som aik och allsvenskan är en lagom nivå för herr Liwing för i elitserien håller han inte enligt mig iaf inte det han har visat innan.

Peter sa...

Känns som aik och allsvenskan är en lagom nivå för herr Liwing för i elitserien håller han inte enligt mig iaf inte det han har visat innan.

Peter sa...

Oops, sorry för dubbelpost.

marie hallman sa...

Peter: Där håller jag inte med riktigt faktiskt. Jag tycker Liwing var en av hockeyallsvenskans allra bästa backar förra säsongen och en som borde funka i es, han är klart bättre nu än senaste försöket när han spelade i es med Djurgården. Vi får se i vinter vem som har rätt ;0)

Anonym sa...

Liwing är grym, måste lära sig skjuta bättre bara ;)