onsdag 8 juli 2009

Engqvists agent: "Andreas spelar i Djurgården i vinter. Punkt slut!"

Vet många Djurgårdare som satte i halsen i går kväll då det kom uppgifter om att även Andreas Engqvist skulle vara förlorad inför hösten.
Men så är det inte, slår nu Andreas agent Peter Wallén fast när jag fick tag på honom nu på (onsdag) förmiddag.

Andreas är till att börja med inte på något rookiecamp, utan det är en träningscamp, en så kallad conditioning camp (se mer nedan) och så här säger agent Wallén om vad Andreas Engqvist gör i Montreal:
- Han är inte alls där för att stanna utan är där för att bekanta sig med organisationen inför framtiden. Det är inget rookiecamp han är på utan ett conditioning camp. Montreal hörde av sig och visade intresse. Andreas frågade Djugården om det var okej att åka och de gav sin tillåtelse. Eftersom han varit skadad i vinter så tyckte de också det var bra att han åkte dit och körde lite. Men när campen är över, så åker han hem. För Andreas kommer att spela i Djurgården kommande säsong. Det finns inga om eller utifall att eller någonting sånt. Han vill spela och kommer spela i Djurgården. Punkt slut.

Finns det ingen risk då att Montreal gillar det de ser så mycket att de till exempel köper över honom , redan nu?
- Nej. Montreal kan inte kräva någonting. Det enda som kan kräva något är Djurgården där Andreas har kontrakt i två år till. Så det kommer inte "hända något". Ingenting. Andreas spelar i Djurgården i vinter, det är hundra procent säkert. Andreas vill det och han kommer göra det.

Men vad är det för läger han är med på då och varför?
- Det är ett conditioning camp, ett slags fysträningsläger där man samlar i hop lite killar som vill träna ihop istället för att köra ensam hemma. Och genom att han åker hit så får han också chansen att bekanta sig med organisationen här (Montreal), se hur den funkar. Men det är enbart för framtiden.

Och han är inte draftad av Montreal eller hur?
-Nej han är inte draftad av någon. Han har dessutom uppvaktats av fler NHL-klubbar och besökt en av dem i maj. Djurgården har varit otroligt tillmötesgående här. Men som sagt Andreas och Djurgården har kontrakt, jag vill betona det, återigen. Han spelar där i vinter, så är det bara. Den här resan är för framtiden, avslutar Wallén.

Jag passade på att slå en pling till Djurgårdens sportchef Janne Järlefeldt och han sa exakt samma som Wallén. Att Andreas bett att få åka över för att bekanta sig med Montreal nu och med en annan klubb i våras. Att Djurgården sagt okej men att alla parter är överens om att jättetalangen spelar i DIF i vinter.
- Är det någon jag litar på så är det Andreas Engqvist. Både han och hans agent har sagt att han spelar här i vinter och det litar jag på till hundra procent, säger Järlefeldt.

Vad som händer därefter, nästa säsong dvs 2010-2011, beror på om det finns ett NHL-avtal då eller inte. Andreas har ju ett tvåårskontrakt som sträcker sig fram till just 2011. OM det finns ett NHL avtal nästa år så är det som kommer gälla då, om inte måste Andreas köpas loss. Och då är det DIF som avgör om man vill sälja eller inte. MEN obs, detta gäller för NÄSTA säsong, DEN HÄR säsongen spelar alltså Andreas Engqvist i DIF enligt både honom själv, agenten och Djurgården.

Vi pratade lite Marcus Nilson också när jag ändå hade Djurgårdens sportchef på tråden. Han sa så här om ryktena att "Mackan" skulle vara klar men inte presenterad:
- Det stämmer inte. Men så fort det är klart, om det blir klart så kommer vi gå ut med det. Det gäller Marcus och alla andra spelare. Att så fort något är klart så går vi ut med det, det finns ingen anledning att sitta och hålla på något sånt, svarade Järlefeldt.

5 kommentarer:

-daniel- sa...

Tack, då kan man åtminstone temporärt andas ut. Men jäkligt irriterande att alla våra talanger i den här serien blir uppsugna av NHL...

Har en känsla av att Enqqvist kommer göra en riktig kanonsäsong den kommande, och då försvinner han med allra största sannolikhet inför nästa säsong. Tråkigt, även om DIF får en fet bunt med sedlar.

Anonym sa...

Hoppas det inte blir något jävla avtal med NHL så dom måste betala marknadsmässiga priser för spelare dom snor över dit..

Timmy sa...

Att Enqvist spelar i DIF kommande säsong är en klen tröst, jävligt klen.

Jag som hade förhoppningar om Meste Djurgårdare om 10 år...

marie hallman sa...

Daniel: tack själv för att du läser :0) Jo tillfällig utandning är på sin plats,sedan vad som händer säsongen efter den här det återstår att se men DIF borde få pengar för Ante då i alla fall.

Anonym: Å andra sidan gör det avtalsslösa tillstånd som är nu att man går miste om en del pengar också. Jag vet faktiskt itne vad som är bäst i slutändan.

Timmy: Förstår det men han är så bra så det är ingen överraskning direkt att de vill ha honom.

Johannes sa...

Vad innebär det nya treårskontraktet med montreal egentligen? Är det en klausul i kontraktet med DIF eller? Förstår inte hur Habs har kunnat signa honom annars. Hoppas verkligen att DIF har fått något för Ante iallafall. Helt sjukt vad NHL ska plocka åt sig av Djurgårdens spelare.