måndag 27 juli 2009

Försäsong AIK: "Det är ¨hårdare här"

Tvillingarna Ahlström är ju nya i AIK för säsongen. De premiärkörde i sifforna 20 och 21, nästan samma som i Huddinge (20 och 22) men i AIK är ju de numrena redan tagna av Daniel Bång och Christian Sandberg.
När matchtröjorna åker på om en vecka kommer det stå 86 på Oscars rygg och 68 på Victors. Jag haffade de efter ispremiären och frågade såklart vem som valde först....
... och det visade sig vara Oscar.

- Ja jag är ju storebror, ha, ha, ha så jag fick välja först. Nä, det blev bara så faktiskt....varför det blev födelseåret? Äh jag kunde inte bestämma mig för något annat nummer så då blev det så ... säger Oscar.
- Ja, sedan vände vi på det åt mig, säger Victor med ett leende.
Twinsen har kört med AIK sedan i våras men det var första gången på isen med en sprillans ny utrustning så när som på axelskydden som hängt med från Huddinge.
Och att det var nya grejer, det kändes:

- Ja just nu är det värst i fötterna, ha, ha, vi har ju helt nya grillor så det är lite stelt. Det är såna man ska värma så de formar sig efter fötterna och det har vi inte gjort än, men i morgon ska vi göra det då blir det nog lite skönare, säger Oscar.
Att de numera är heltidsanställda hockeyspelare märks.
- Ja dels är det hårdare träningar här, sedan är det fler träningar och vi kör längre, säger Oscar.
- I Huddinge fick vi ingen lön när semestern var slut så då fick man jobba mer på det vanliga jobbet och då var det svårt att hitta träna någonting, förklarar Victor.

- Precis så här kan vi köra två pass per dag ibland, det gick aldrig i Huddinge, avslutar Oscar.




Inte lätt det här ... att se skillnad på twinsen men det är Victor som sitter till vänster med nummer 20, oscar till höger med nummer 21.

2 kommentarer:

Anonym sa...

20 och 22 var deras nummer i huddinge

marie hallman sa...

Anonym: Hm. Jag hade före mig att det var 20 och 22, och frågade just om de tog Huddingenumren till träningen och fick ett ja til svar... men ah jag får väl ändra d¨å. Tack för att du sa till. :0)