söndag 26 juli 2009

Försäsong AIK: Beck bäst igen

Äntligen börjar hockeysäsongen trampa igång även i 08-området.
SSK och DIF börjar med sina tester och gemensamma fysträning i morgon, måndag, AIK har kört sina tester i helgen.

Coopertestet är ju ett gammalt klassiskt hockeytest (bland annat). Ryktet går att Mattias Beck brukar vara bäst på det i AIK. Jag ringde och kollade hur årets tester gått och ... det gick som det brukade. Han var bäst ännu en gång.
- Ja, det var jag, det gick vägen i år igen, ha, ha, ha.

Varför tar du det varje år?
- Äh jag vet inte. Jag tränar hårt kanske (stort skratt), nä men jag är väl bra på att springa, he, he.

Det är lite prestige kring det där testet va?
- Ja lite hets är det väl, man vill ju vinna, ha, ha.

Vad sa de andra?
- Inte så mycket de är väl vana vid att jag vinner, säger Mattias Beck med glimten i ögat och skrattar lite till.

Vem som var bäst i de andra testerna, styrketester med mera hade han ingen koll på, "Äh det är många som är likvärdiga där", säger Beck som ju fått barn i sommar också. En snäll liten tjej verkar det, som än så länge sover fint om nätterna.

Becks AIK kliver för övrigt ut på isen i morgon, jag har planerat att vara där om allt går som det ska. Är lite oklart om det är halv 12 eller 12 som de första skären tas men det är fysträning mellan 10 och 11 i alla fall.

Och jag tycker det är lite trist att AIK inte gör något av den här ispremiären. SSK har ju ett kul program i Templet där man nästa måndag, på kvällen, bland annat presenterar spelare och skriver autografer. Det skulle ju Gnaget också kunna göra.
Lär ju inte komma några större horder med folk, som det gör i Skellefteå, men det är ju synd att vara så totalt diskreta som AIK (och som det verkar än så länge även Djurgården) kommer att vara och inte uppmärksamma det överhuvudtaget.

Står inte en rad på AIK:s hemsida än så länge och då är det kvällen före så... vi får se hur många fler än mig som letar sig till Ritorp i morgon då.

8 kommentarer:

Peter sa...

Kanske tråkigt att DIF inte anordnar något, själv är jag inte så mycket för såna där jippon som det oftast blir av sånt där.

Däremot vet jag att det planeras något någon vecka innan premiären...

M sa...

Tänk om Beck kunde vinna den interna poängligan också kommande säsong och inte vara så halvloj som han såg ut förra säsongen. Han såg lite bekväm ut många gånger. Han har ju en enorm potential och kan mycket väl vinna den totala poängligan i Hockeyallsvenskan om han sätter den sidan till. Beck är en av spelarna som MÅSTE lyckas hela säsongen om Gnaget ska ta sig upp i Elitserien. Förhoppningsvis får han spela med Sandberg och Bång och då kan det bli riktigt kul för alla Gnagare. Sen en andrakedja med twinsen och Henrik Eriksson. Nye Gynge, Bergström och Westerling i den tredje och sedan Engblom, Tobias Ericsson och Korduner i den fjärde.

Känns som om inget annat lag, inte ens Leksand kan mönstra tre lika bra kedjor. Bakom Nordström, Bergenström, Eric Johansson och Prestberg är det väldigt skralt.

Nyfiken ;) sa...

Menar du Ritorp i Solna elr S-tälje? ;) o i så fall vart? :)

marie hallman sa...

Peter: Jomen det finns gott om skollediga barn till exempel som skulle tycka det var buskul att få se och träffa sina idoler. Jo jag vet att DIF brukar ha någon grej på vintern sedan men tänker man marknadsföring så vore det inte fel att ha en liten grej med gratis inträde, som SSK har tex. Det där före premiären har jag inte hört något om men mejla mig gärna på mejl@hockeymedmariehallman.se

M: Håller med om Beck, jag brukar påpeka det där om jämnhet för honom emellanåt... jag veeeeeet är svaret oftast då. Det är inte så att han inte vill, han är bara så sjukt ojämn. Hade han inte varit det hade han gjort succé i es för länge sedan. Håller med dig om att AIK har bra kedjor, har inte rankat några än men visst är det en bra uppsättning spelare!

Nyfiken; Solna så klart eftersom det är där AIK har sin träningsanläggning. Visserligen mest barn, ungdomar och damlagen som tränar där men de skulle vara där sa Franzén häromveckan. VIsste inte ens att det finns ett Ritorp i Södertälje föresten. Var ligger det??? ;0)

Jonnie sa...

Marie> Ritorp ligger i anslutning med brunsäng. :) Bara att ta buss 751 till sista hållplatsen.

Jonnie sa...

Brunnsäng ska det vara .. :)

Anonym sa...

Konkurs för aik 2010

Marie Hallman sa...

Jonnie: Aha... ska jag komma ihåg ;0)

Anonym: Själv hoppas jag det går bra för såväl AIK som DIF och SSK så det där får stå för dig..