onsdag 1 juli 2009

Fredrik Linkan Bremberg funderar över bud från KHL

Följetongen "spela eller inte i Djurgården" kan vara på väg mot ett slut nu för Fredrik Linkan Bremberg.

För nu har han fått bud från EN rysk KHL-klubb att fundera på.

För några veckor sedan trodde nye DIFtränaren Hardy Nilsson att tiden talade för DIF. Att "har han inte fått bud i april, maj, varför skulle han få det nu?"
Svaret på det? För att de klubbarna valt att vänta lite.

Jag pratade lite med Linkan i morse (onsdag), han berättade då för mig att det finns intresse från flera klubbar men att det är bara EN KHL-klubb som lagt ett konkret bud.Vilken KHL-klubb det är och hur mycket pengar de erbjuder ville han inte gå in på och det är ju egentligen helt ointressant för alla Djurgårdsfans.

Det fansen undrar nu är givetvis, tackar Linkan ja till det bud han nu fått? Och vad fan ska Djurgården göra om han tackar ja till det?

Finns det någon plan B hos DIF? Har man lagt ut krokar hos någon annan? Eller ska sportchefen Janne Järlefeldt nu tvingas ställa in semestern för att ta tag i det här minst sagt smärtsamma beskedet för DIF-fansen?

Jag har inget svar på de frågorna för det har inte gått att nå Järlefeldt varken i
morse eller senaste veckan då jag provat. Men jag antar att han har en del att göra nu.

För säga vad man vill om Linkan men en spelare som gjort 49-64-45 och nu senast 57 poäng de fyra senaste säsongerna, samtidigt som laget harvat i botten av elitserien och dessutom till en lön långt under vad andra stjärnor i elitserien har haft, det är inget man skakar fram på en kafferast. Killen är unik.

Jag har länge haft en känsla av att Djurgården tagit Linkan lite för givet. Det kan straffa sig hårt nu. Jäkligt hårt.

9 kommentarer:

Niklas Malmgren sa...

Djurgården hockey drivs av tomtar!!!!

Får dom inte Mackan nilson och Anger nu, är det dags SPARKA hela styrelsen och sportkommite och allt vad dom kallar sig och ta in folk som fattar hockey!

Så trist vara djurgårdare, med ett hockeylag som försöker spara sig till framgång, eller göra minsta möjliga för att inte åka ut.

Tappar dom Linkan nu, och ens nämner slutspel som mål, ja...

TRÅKIGT!

-daniel- sa...

Först vill jag säga det är jätteskoj att du fått upp din nya blogg, Marie.

Däremot vart jag bedrövad igår morse då jag läste nyheterna om Linkan. Känns riktigt tungt.

Mårten sa...

Kul med ny blogg Marie !

Mindre kul med DIF , men speciellt oväntat är det ju inte, verkar ha gått trögt och få ihop ett kontrakt med Linkan. Får hoppas att ryktena stannar vid rykten och att Linkan signar DIF , men har är väl värd och sticka till KHL och tjäna sig en krona eller två

Mårten = Marten från din gamla blogg

Ha det

Marie Hallman sa...

Nicklas: Förstår din ilska. Det här är två pjäser som skulle driva laget, två spelare man verkligen behövde. Återstår att se om man hittar en likvärdig ersättare för Linkan och att se vad Mackan bestämmer sig för. Känns inte helt bra det här. Verkligen inte.

Marie Hallman sa...

Daniel: Tack för dina goa kommentar! Förstår att det är tungt, Linkan har verkligen varit en MVP för DIF

Mårten: Härligt att du är här :0) Men jag är rädd för att det är kört. Lät betydligt närmare KHL än DIF när jag pratade med Linkan. Tyvärr. Visst, ryska klubbar kan ändra sig från en dag till en annan men jag är rädd för att de kommer komma överens. Trist för DIF men kul för LInkan, han är värd den uppskattning som den ryska klubben visar.

-daniel- sa...

Ja, alltså Linkan är värd det här. Att få komma till en förhoppningsvis professinellt skött klubb.

Jag är bara så grymt besviken på värvningsansvariga i DIF hockey. Så fruktansvärt illa skött hela den här soppan. Blir ju inte gladade av att läsa "järlans" kommentarer.

Niklas Malmgren sa...

Att hitta en likvärdig ersättare för Linkan är ju omöjligt... Kunde dom inte dega reaprislön till Linkan lär dom ju inte hitta en lika bra spelare som är billigare...

Tungt att säga det men det känns som Djurgården hockey drivs av amatörer.. :-(

Niklas Malmgren sa...

För att förtydliga lite, Linkan gör 100% rätt, och han är värd att lira ihop lite deg!

Det är DIFs styrelse jag är trött på...

Skön inställning hos Järlan, nja vi TRODDE inte han skulle få något kontrakt...

Så korkat att jag knappt kan tro det är sant!

marie hallman sa...

daniel och Niklas: håller med er.Trist för DIF men kul för Linkan omdet går i lås där borta, han är värd det. Och jag håller med om att det är sanslöst att man "tror" att han inte ska få något kontrakt. Tror gör man i kyrkan, det håller inte i den verkliga världen. Och jag har sagt som du gör Niklas, redan tidigare, att det blir klart dyrare att hitta någon annan än linkan, som håller samma nivå än att ge honom ett bra bud. Man får tycka vad man vill om lönerna men vill man ha kvalitet så kostar det.