måndag 27 juli 2009

Försäsong AIK- ispremiär!

Så har då AIK gått på is... var lite vingligt första minuterna både här och där och jag noterade ett par fall där första minutrarna men sedan så... var det fullt ös.
Jag var på plats (kommer om det går som jag planerat vara på DIFs och SSK:s ispremiärer också nästa vecka).
Bilderna är sådär, kameran jag tänkte använda fanns inte tillgänglig så det blev mobilen.

Men här är lite bilder och lite noteringar från Ritorp, måndag lunch:
AIK:s tredje keeper Joakim Strandberg var först ut. Och jäkligt sugen...Stod liksom resten av gänget och trampade i spelargången när ismaskinen körde sista varven....

... Strandberg (som kommer lånas ut till Huddinge) var som sagt först, Jonas Liwing var först ut av utespelarna, tätt följd av Johan Ryno...... Johan Ryno (nej det inte är inte han på bilden) vad gjorde han där? Ska inte han till Detroit? undrar ni kanske? Jag frågade AIK:s sportchef Anders Gozzi som gav det kortfattade svaret:
"Han är med och tränar nu så får vi se sedan".


Det var full fart på isträningen. Mattias Beck (bilden) stod för dagens snyggaste mål när Svart vann den lilla internmatchen på tvären efter straffar. Beck la en iskall backhand in i nätet och belönades med stort jubel....... Internmatchen slutade oavgjort vid "full tid" och fick alltså avgöras på straffar. Beck la in ännu ett snyggt mål i straffläggningen, stolpe in för svarta laget. Tungt meriterade Dick Tärnström drog till med ett stenhårt som ven långt utanför Christopher Heino Lindberg vilket alltså gav segern till de svarta........ Träningen höll på i en dryg timme. Lite vanliga övningar, lite internmatch och på slutet...

... lite kondition/styrketräning med bland annat "idioten fast putta målet samtidigt" stafett. Vet inte om det finns något bättre namn för det...


..avslutningsvis så var det förutom högt tempo även hög stämning passet igenom. Syns att många, precis som Jonas Liwing här i gul tröja vid sargkanten längtat sedan april.
Liwings mål under ispremiären var för övrigt att "stå på benen hela träningen".
Såg inget fall så det verkar ha gått bra ....

4 kommentarer:

Anonym sa...

Konkursen nära nu.Vad blir det då ? aik hockey ungdom eller solna if

marie hallman sa...

Anonym: I såfall är det tyvärr fler lag som finns i riskzonen...

Bosse sa...

Ingen konkurs som är nära. Vad är det för skitsnack? Anonym våga stå för ditt namn också. Härliga bilder och nu längtar man till premiären och uppiskande av gröthalsar och andra bönder, inte minst från Dalarna.

marie hallman sa...

Bosse: Nä jag tror såväl AIK som DIF och SSK hänger i ett tag till även om alla tre har det tungt. Liksom många andra hockeylag. Tack för kommentaren om bilderna föresten. De där var med mobilen, nu har jag fixat en digitalkamera också så det blir fler och ännu bättre bilder framöver är det tänkt :0)