söndag 6 januari 2013

Gameday! Asplöven-SSK

Trodde matchen började 16. Så började den 15. Jäklars. Men hur som helst. SSK är i Haparanda och möter Asplöven.

I laguppställningen - Cam Fowler, NHL-backen som därmed avslutar denna sejour i SSK med match uppe i Happis. Stort. Och Micke Nylander - som därmed gör debut i SSK ända upp vid finska gränsen.


Fowler fick tydligen frågan precis före match om han ville dra eller inte - eftersom pappren inte är påskrivna än var det okej enligt regelverket att spela - han valde att spela. Såklart. Var ju redan där och peppad för match.

Nylander senior gör sin debut i en kedja med Johan Andersson och Emil Billberg.  Inga mål från något av lagen i första, vi får se vad som händer i andra.

Sebastian Idoff (och ingen annan) står i SSKs mål, Joni Puurula i Asplövens.

Måste för övrig säga att snacket om att det nu skulle vara synd om de lag som haft lockoutspelare och nu förlorar dessa är så löjligt så det finns inte.

För SSK:s del kom Hagelin och Read in och vände en tung trend, man gav en mental boost förutom att man gjorde poäng och det är ju bara titta på hur det har sett ut sedan radarparet lämnade för flera veckor sedan. SSK har fortsatt vinna även utom sina poängmaskiner.

Ibland behövs något som bryter trenden och som drar igång en positiv cirkel och det var vad lockoutspelarna gjorde i SSK.

När det gäller lag som Mora och Västerås... visst har Anze Kopitar, Patrik Berglund och kompani betytt extra poäng. Och de poängen finns ju kvar även om spelarna lämnar. Menar de som nu säger "stackars" mora och VIK att det hade varit bättre att inte samla på sig den fina hög med poäng som lagen har nu? Menar de att de hade varit bättre att ha det tufft redan från start än att ha gott om poäng nu och ha det med i bagaget nu i slutstriden?

Larvig värre att tro det.

2 kommentarer:

Peter sa...

Idoff i kassen

Peter sa...

Ursäkta att jag tjatar. Hoppas du inte har glömt och har lust att kolla med herr sportchef. Nu ska ju dessutom NHL dra igång...

Hej!

Skulle vara väldigt glad för en lägesrapport med Nygårds eller Matte Carlsson (helst båda två) ang Mattes "märkliga" skada och dess rehab. Vad händer? Vad har gått snett? Han skulle varit spelklar senast till premiären mot Mora den 12/9...

I och med värvningen av Nylander x2nämnde Nygårds Mattes situation som ett av skälen till värvningarna. Är han att räkna med alls den här säsongen?

Skulle också vilja veta tankarna till en ev. ersättare för Cam Fowler om NHL drar igång. Fansens-pengarna kan väl knappast vara slut då han endast varit här i knappt två månader

Tacksam för svar!

4 januari 2013 08:26