söndag 13 januari 2013

DJURGÅRDEN- TINGSRYD 3–5 (2-1, 0-2,1-2)


(FOTO: DANIEL PETTERSSON)

Matchen: M
Målvakterna: Chet Picard, DIF, 78,26 % samt  Linus Styrman, Tingsryd 81,8 % och Michael Zajkowski, Tingsryd, 96,15 %.
Publik: 5 217
Domare: Johan Häll

BÄST I DIF
MMM Petr Kalus, f.
MM Kristofer Ottosson, f.
M Pontus Åberg, f.

BÄST I TINGSRYD: Jordan Smotherman, f,  och Jarkko Oikarinen, f.


FÖRSTA PERIODEN
…Tidigt pp för Djurgården då Karl Johansson åkte ut redan efter 1.23 för fasthållning av klubban.

… David Lidström försökte finta bort lite Tingsrydsspelare innan han passade Marcus Sörensen men det lyckades bara till hälften trots att det var det bästa DIF gjorde i det överläget. Så inga mål för DIF men väl åt andra hållet.

…0-1 (3.10) Jordan Smotherman (Mark Santorelli) Spel 4 mot 5. Djurgården dräller med pucken i ett lite väl nonchalant pp-spel. Smotherman snor åt sig pucken och det är ju helt fel kille att ge ett friläge. Bara trampar ner mot mål och snärtar in ett ledningsmål. Där snackar vi kalldusch för DIF som hade 20 sek kvar i sitt pp.

…Jag satt och funderade på om DIF skulle bli frustrerat och skärrat av den där missen i pp. Men just där och då gnetade Djurgården på bra och till slut kom en kvittering.


…1-1 (8.55) Petr Kalus (Dustin Johner, Pontus Åberg) Skott av Åberg som det ser ut som Johner tänker försöka styra in men han får inte ordning på klubban och tur var det för på något sätt styr han pucken åt sidan istället och där står Kalus och klipper till.

… Under cirka tio minuter här tog Djurgården för sig, spelade med pondus och stod upp framför motståndarmålet.

…Tyckte jag såg ett Djurgårdsskott i ribban efter drygt tolv minuter av första.

…Kul att se att det hårdare jobbet, så här långt, framför gästernas mål, att det faktiskt ens står någon där redo att ta returer gav åter utdelning.

 

…. 2-1 (13.53) Henrik Eriksson (Kristofer Ottosson, Linus Arnesson) Skott av Arnesson från backposition som Ottosson styr i första stolpen, den studsar ut mot andra stolpen, där står Henrik Eriksson och trycker in pucken.


…Rätt häftigt med Petr Kalus också. Han är inte världens finlirare men jäklar vilken attityd och vilket jobb han bidrar med

…En i övrigt ganska seg förstaperiod. Hände inte så jättemycket. Däremot var det kul att se knattarna i pausen, inte minst när de skulle tacka publiken genom att tackla sargen och brakade rätt in kortsidan utan att spänna musklerna, charmigt värre.

…Nisse Ekman blev intervjuad i pausen också, kul att se att han ser allt piggare och fräschare ut!


ANDRA PERIODEN

…Tingsryd kom in med ny målvakt i kassen efter pausen, ut med Linus Styrman och in med Michael Zajkowski

…Kristofer Ottosson fick ett snabbt läge i inledningen av andra, efter bara någon minut men skottet smet precis utanför.

…Var lite halvsåsigt tempo i matchen men plötsligt bröt Tingsryd av lunken.

… 2-2 (5.46) Jarkko Oikaarinen (Karl Johansson) Oikarinen trampar in på högerkanten (lite samma som Smotherman) och snärtar även han in pucken.

…Bra skott av Petr Kalus några minuter in i andra.


…Djurgården tappade lite av initiativet efter den där kvitteringen. Fick ett pp några minuter senare men Tingsryd täppte till boxen bra och DIF hade inte samma aggressivitet i spelet som i början och det tjänade gästerna på.

…Marcus Bohman lyckades skicka upp pucken på läktaren men där var det alert publik så det gick bra.

…Klart lägre tempo som sagt i andra känns som Tingsryd fick Djurgården precis dit man ville efter 2-2-kvitteringen. Det var till och med så att publiken började skrika ”Vakna Djurgården”.

…Tingsryd vaknade i alla fall.

…2-3 (19.12) Jarkko Oikarinen (Jordan Smotherman) Smotherman skickar pucken bakom målet, via en sargstuds till Oikarinen som får helt öppet mål. Inte en Djurgårdsspelare i närheten så det var bara att lyfta in pucken.

…Bara för att jag tyckte DIF såg pigga och aggressiva ut i första så blev det så här i andra. Hm.


TREDJE PERIODEN
… En ännu tidigare utvisning för Taif och därmed överläge för DIF då Jani Forsström åkte ut för hakning efter elva sekunder…

… Och vad händer då? Jo Smotherman gör mål i boxplay. Igen.


…2-4 (01.08) Jordan Smotherman (utan assist). Spel 4 mot 5. Blev en ofrivillig assist på Erik Gustafsson på det målet då DIF backen lyckas lägga en indianare rätt på Smothermans blad, trots att Tingsrydsforwarden ligger jämte med honom. Smotherman tog sedan ett par snabba skär och stänkte in pucken.

…Det ville sig verkligen inte för DIF och Petr Kalus tror jag det var sköt stenhårt i Zajkowskis hjälm i stället. Tyckte det lät som han träffade hjälmen sedan stolpen faktiskt.

…Djurgården tog time out och spridda spelare såg ut att försöka dra igång något – David Lidström hade till exempel ett fint skott som Zajkowski fick rädda med plocken - men Tingsryd fick verkligen matchen dit man ville. DIF trampade mest kvicksand utan att ens få tag i pucken, känns som det här var säsongens absoluta bottennapp faktiskt.

…Fram till 2-1 var DIF riktigt bra sedan checkade man ut mentalt på något konstigt sätt.

…Stolpskott för Smotherman i slutminuterna. Tack, det fick räcka med två i shorthand.

…2-5 (16.38) Hampus Gustafsson (Daniel Åhsberg) spel 5 mot 4. Pucken skulle bara in och med viss bestämdhet trycker Gustafsson in femman som går ribba in.


…3-5 (17.19) Pontus Åberg (Petr Kalus, Alexander Wennberg). Skott, retur och då håller sig Åberg framme. Liten tröst i Djurgårdsbedrövelsen.

SKOTTEN I MATCHEN: 37-23 (11-5, 10-5, 16-13)



Inga kommentarer: