onsdag 23 januari 2013

Gameday! Växjö-AIK


Han har bara spelat matcher hittills den här säsongen men ikväll mot Växjö är Christian Sandberg äntligen tillbaka. Lite matchtempo rostig men nästan som ett nyförvärv med tanke på hur litet han har spelat.

AIK är 17 pinnar efter Brynäs på den sista slutspelsplatsen, med en match färre spelad än Gävlelaget. Det är 14 matcher kvar inklusive kvällens och därmed 42 poäng kvar att spela om.


Nu räcker det ju inte med att AIK vinner varje match för att knappa in, det krävs ju att Brynäs förlorar lite också men ska det ens finnas skuggan av en chans så måste Gnaget få igång en vinstsvit nu.

Tittar vi neråt så är det just nu nio poäng ner till Timrå på elfteplatsen och tio poäng till tolvan Rögle. De båda har liksom AIK spelat 41 matcher. Och även om det är en liten buffert så är det en bräcklig buffert. Och ja, det behövs ju poäng för att hålla jumbogängen kvar där bakom.  Eller så kan man säga såhär… tar AIK de poäng som krävs för att klättra uppåt så har man ju ryggen täckt bakåt.

AIK har vunnit en match och förlorat två mot Växjö inför kvällens möte, vann 6 oktober med 3-2 hemma, förlorade borta med 0-3 den 4 november och med 1-2 hemma den 9 december. Niklas Lundström har vaktat kassen i de tre första mötena, i kväll står Daniel Larsson i målet.

Jag kollar matchen på CMore så får vi se om det går att få tag i någon efteråt eller inte.

Inga kommentarer: