torsdag 24 januari 2013

DJURGÅRDEN-TROJA LJUNGBY 5–1 (1-0, 2-0, 2-1)


Matchen: MM+
Målvakterna: Chet Pickard, DIF, 95,65 % och Christoffer Bengtsberg, Troja Ljungby, 86,84 %
Publik: 4 958
Domare: Linus Öhlund.

BÄST I DIF
MMM Kristofer Ottosson, f
MM Chet Pickard, mv
M Tim Eriksson, f.

BÄST I TROJA LJUNGBY: Robin Dahlström, f.

FÖRSTA PERIODEN
… Elias Granath spräckte ett av sina revben senast mot Almtuna, ersattes av Marcus Bohman som nu fick gå in som ordinarie back. För övriga skador kolla artikeln under som heter skadekoll.

…Ganska böljande spel i inledningen utan större chanser. Men med tre minuter spelat fick Alexander Wennberg ett bra friläge. Där var dock Christoffer Bengtsberg bra med.

…Det var han inte något byte senare.

…1-0 (3.17) Tim Eriksson (Erik Gustafsson)  Skott från vänsterkanten som ställer Bengtsberg lite, returen går rakt ut till Tim Eriksson som kastar sig fram och rundar både Troja målvakten och den rödvite spelare som försöker agera levande målbur och stöter in pucken i bara farten.

…Fint läge för Mattias Kalin  och Tobias Lindberg efter 8.30 men avslutet kom lite för nära och var inte så värst svårt att ta.

… Inte ofta man ser en så tydlig hakning som när Dustin Kelly snurrade upp klubbladet – eller fastnade – i Marcus Sörensens tröja halvvägs in i första. Såg lite roligt ut när han snurrade runt och Sörensen hängde med som en slänggunga.

…Var väl ingen vidare hockey sedan i första. Fortsatt böljande spel, DIF försökte böka in en puck här och där men ganska hafsigt spel från båda lagen gjorde att det inte kom till så värst många bra avslut.

…Gästerna tog det här med för många spelare på isen till en ny nivå när man i slutminuterna av första hade hela sju (!) spelare på isen. Domarna såg första ingenting men efter vilt gestikulerande från DIF båset trillade poletten ner även där.

…Och som sagt. Inget bra spel alls. DIF fick ju pp där men åkte mest och tog burskydd alternativt körde  några bågar och svängar runt runt i den egna  zonen och kom knappt över mittlinjen. Märkligt.

…DIF backen hade dock en annan åsikt och tyckte i periodpausintervjun att det”ser bra ut”. Hm. Samt att det inte behövdes några förändringar i spelet. Ok. Han tyckte också att DIF fick ”in mycket folk på kassen” och det kan jag väl dock hålla med om. I alla fall.

ANDRA PERIODEN
…Fint samarbete mellan Tim Eriksson –som kändes het – och Marcus Sörensen. Mycket elegant drop mellan benen på sig själva av Tim men någonstans där snurrade de bort sig själva.

…Dustin Johner försökte sig på att skjuta ur ett väldigt snävt läge, länges med mållinjen och pucken strök faktist ramen men gick sedan utanför.

…Djurgården tryckte ner Troja helt i knäet på Bengtsberg i inledningen av andra. Var mest spel på en planhalva och Trojas försvar såg allt snurrigare ut.

…2-0 (4.19) Alexander Wennberg (Kristofer Ottosson, Pontus Åberg). Skott från kortsidan, snett bakom målet in till slottet där Ottosson får till en halvträff, det blir retur rakt ut till Wennberg som bara kan raka in pucken.

…Men Troja trampade på och fick ett fint  två mot ett läge där Robin Dahlström passade från höger till Mattias Åkesson på vänsterkanten och sköt ett riktigt vass skott men där sträckte Chet Pickard ut ljumskarna rejält för att hinna med i förflyttningen och tog pucken. Vilket han givetvis hyllades för efteråt.

…Djurgården tog time out efter den Trojachansen. Men Troja som nu fått igång en press mot DIF målet fortsatte ändå, inte minst när Erik Gustafsson åkte ut och Timmy Pettersson blev stressad och sånär styrde in pucken i eget mål.

…Bra Trojachans också när Ziga Pavlin pangar på ett slagskott som går både på Pickard och i stolpen. Och faktiskt ett stolpskott till av Pavlin typ 10-15 sekunder efter det första då Troja höll sig kvar i Djurgårdens zon och svärmade runt målet som bålgetingar.

…Pickard fick jobba hårt men DIF flyttade  sakta men säkert upp spelet mot Trojas zon och där kom kallduschen för gästerna.

…3-0 (15.36) Kristofer Ottosson (Pontus Åberg) Mitt i Trojapressen vänder DIF spelet, kommer i en oväntat två mot två, Åberg lättar försiktigt in pucken från högerkanten ner till Ottosson vid bortre stolpen. Han är något skär före sin uppvaktning och styr – till synes enkelt in pucken.

…Trojabacken Victor Amner åkte ut för en tripping i slutet av andra, gillade inte det domslutet sa något och fick en tia för det, klippte sedan till sargen och plexiglaset med klubban (utan att något gick sönder) och fick en tia till vilket då blir matchstraff. Tack och hej.

TREDJE PERIODEN
… Fint samspel framför Trojamålet mellan Hank och Honk det vill säga Henrik Eriksson och Michael Holmqvist i början av tredje. Men Bengtsberg hann se vad som hände och tog skottet

… DIF-klacken hade väldigt roligt åt den minst sagt lilla Trojaklacken –sju personer. Cred dock till den ensamma man som ända bjöd tillbaka med gester och (såg det ut som) sång.

…4-0 (4.50) Marcus Sörensen (Janos Hari, Alexander Wennberg) Skott av Hari som Sörensen styr in samtidigt som han ramlar över målburens nedre kant där vid ena stolpen. Vet inte om man kan säga att han snubblade in målet?!

…Måste ändå ge lite cred till Troja också som fortsätter jaga fast det blev tuff start på tredje och det gav viss utdelning ändå.

…4-1 (7.28) Justin Kelly (Robin Dahlström, Henrik Eriksson) Spel 5 mot 4. Pass från Kelly bakom båset upp tilli Dahlström i slottet, skott och så styr Kelly in pucken själv. DIF såg väldigt passiva ut där.

…Nu kändes det visserligen som om DIF hade rätt grepp om spelet även om det alltid är farligt att börja backa hem. Och Istvan Bartalis utnyttjade det där när han snurrade friskt runt Pickard med drygt sju minuter kvar att spela. Tur för DIF att han inte hade någon som hängde på där

…Djurgården har haft en hel del marginaler emot sig den här säsongen men det kunde man inte klaga på i den här matchen.

…5-1 (14.27) Erik Gustafsson (Kristofer Ottosson, Alexander Wennberg). Kändes som ett Trojamål var närmare men då kom det där marginalerna med sig målet. Skott som tar i ramen och kling så gick pucken in.

…Troja fick en gyllene chans att reducera lite i slutminuterna när man hade fem mot tre i över en och en halv minut men DIF höll undan, tog tre poäng och är nu fyra, en poäng efter BIK Karlskoga. Dock i en haltande tabell där Djurgården spelat två matcher fler än såväl BIK som VIK.

…Matchen var för övrigt Trojaforwarden David Åslins sista i klubben för den här gången. Ett nyskrivet kontrakt med Växjö tar honom till elitserien med början i morgon, fredag.

SKOTTEN I MATCHEN: 38-23 (14-5, 17-10, 7-8)

3 kommentarer:

Gnagetmannen sa...

Usch. Nu börjar det gå FÖR bra för Dif. Hoppas innerligt nu att de börjar en lång förlustsvit från nästa omgång som gör att de missar playoff. Hoppas innerligt på att det blir MINST tio år i hockeyallsvenskan så att ni får igen lite av allt ni har hånat oss under 2000-talet.
Såååå skönt i elitserien utan dif-packet. Snart kan de dessutom fungera som plantskola åt oss lite bättre lag. Ta fram lite talanger som vi sedan kan ta över till oss och förädla.

Anonym sa...

Hahaha, gnaget behöver DIF, inte tvärtom. Inget lag kan hålla i ES med publiksiffror som gnagets.

Se upp solnabönder, här kommer DIF!
/Brasse

Anonym sa...

kan inte förstå hur alla skribenter idag skriver att wennberg assade till difs 4e mål. tittar man inte på matcherna innan man refererar dem? han var inte inne på isen då utan det var dustin johner som assade janos som sedan passade sörensen. aftonbladet,svenska fans och allt vad det är kan ju inte varit på plats??