onsdag 23 januari 2013

Pickard " Det är där det svider som mest för dem"


(Chet Pickard var go och gla efter matchen. FOTO DANIEL PETTERSSON)

Det är inte ofta Chet Pickard tappar humöret men mot Almtuna brann alla propparna. När Victor Rollin Carlsson var fram och tryckte till honom vid målramen gång på gång fick Djurgårdsmålvakten till slut nog och slog bokstavligt talat tillbaka:

– Jag var redo att slå ut någons tänder men så här i efteråt är jag glad att jag inte lyckades med det, säger Pickard med ett stort skratt.



(Lite mindre glad här dock.... FOTO DANIEL PETTERSSON)


Vad var det som hände då?
– Jag tror jag överreagerade lite men de var på mig överallt, hela tiden i pp:t där och även innan. Domaren sa gång på gång att han skulle hjälpa mig och få de att lägga av men så blev det inte och vid ett tillfälle smällde de till mig så jag flög all världens väg och inte hade en chans att rädda pucken. Där kunde de ha gjort mål men det fick passera och sedan nitade dom mig en gång till så jag tänkte att vad fan, är det som händer?

Jag tänkte faktiskt på det redan i första perioden, att de liksom låste fast dig vid stolpen så du inte kom upp från isen vid ett per tillfällen?
– Ja men de var smarta och gjorde det snyggt när de skickade in folk mot kassen. I vanliga fall så brukar domaren hålla koll och hjälp dig som målvakt… men idag? Det blev inte så, säger Pickard och rycker på axlarna innan han fortsätter – med ett glatt flin över hela ansiktet:

(...och här. FOTO DANIEL PETTERSSON)


– Det viktigaste var att vi kom hit och vann, vi tog trepoäng. Vi hade fler mål än dem på resultattavlan när det var över. Det är där det svider som mest för dem och det är det som står där som det räknas. Du vet, de behöver vinna de också. Almtuna är ett av bottenlagen och vi är glada över att vi kunde hjälpa till och bidra till att förlänga deras förlustsvit, he, he.

Nu brukar ju Chet alltid vara en glader som har nära till skrattet men efter den här holmgången bubblar det lite extra. Han kunde inte sluta skratta efter matchen och eftersom Västerås förlorade sin match mot Tingsryd på övertid så är nu DIF visserligen femma i tabellen men har samma poäng (70) som fyra VIK men ligger på platsen bakom på grund av sämre målskillnad. (Västerås +22, DIF + 16)

– Jo men även om det var en ruffig match i dag så var det en rätt kul match också. Och som sagt, det viktiga är att vi vann. Det blev lite fult där men jag spelade inte bra heller så jag är glad att vi tog tre poäng. Det är ju det vi behöver, vi behöver så många trepoängare som möjligt nu och jag bjöd väl in Almtuna i matchen där med ett risigt agerande vid 2-4-målet men grabbarna spelade bra framför mig sedan så det blev bra ändå.

Det var kul på läktaren också att se en annan sida av dig?
– Jo, he, he, vanligtvis är jag ju mest glad och skrattar åt det mesta men ibland måste man göra det man måste göra… och det blev mycket känslor i matchen. Sånt händer, det är som det är.

( FOTO DANIEL PETTERSSON)


Efter bråkat ”råkade” du passera Almtunas bås, med masken uppdragen och ett stort flin över hela fejset ett par gånger?
– Jo men deras tränare, han med långa håret (Johan Silfwerplatz), kom med lite kommentarer… han trodde väl han skulle kunna reta mig och komma under skinnet på mig där men äh. Jag bara log åt honom och sa att han hade snygg frisyr he he, det var väl det.

Du sa inget tillbaka då?
– Nä, nä jag bara log lite lätt tillbaka. För när någon skriker sådär åt dig så har du verkligen stört dem så… he, he. Det var bra men sedan är det inte mitt jobb att komma under skinnet på folk, jag ska bara stänga målet men det var rätt kul ändå. Det blev en lite ovanlig match för min del men vi vann så, jag är glad för det.

( FOTO DANIEL PETTERSSON)


Till slut åkte domaren ner dig, kom han med en varning att nu slutar du åka förbi båset eller?
– Ja, he, he, jag åkte förbi deras bås efter att vi hade dödat en utvisning och domaren ville veta vad som hände för det var en kille där i deras bås som skrek lite grejer efter mig, inte så värst vänliga grejer heller he, he, men äh det var mest roligt bara. Jag är inte den typen av spelare som gillar att dra på mig uppmärksamhet i vanliga fall sådär, jag vill fokusera på att ta puckarna och nu släppte jag bara tre puckar, de lät oss göra fyra mål och vi vann, det är det som räknas i slutänden, säger Chet Pickard.

Djurgården gick in i tredje med en 4-1 ledning och kanske smög det sig in en känsla av att nu spelar vi av det här. Då högg Almtuna direkt. Johan Berggren fick åka speedskating längs ena långsidan och lägga in en snygg 2-4 reducering med ett backhandsskott redan efter 1.40 av tredje. Och halvvägs in i perioden kom nästa reducering 3-4 av förre Djurgårdsspelare Ludwig Blomstrand i pp. Almtuna fortsatte ligga på och det osade hett där mot slutet runt Djurgårdsmålet men Pickard vill inte hålla med om att utespelarna blev för passiva:

– Nej, det är (2-4) målet var inte deras fel, det var mitt fel som släppte in det. Jag som är sista utpost måste ta såna mål. Det gav Almtuna ett litet momentum där och det får jag ta på mig men sedan spelar vi upp oss tycker jag. De har bra pp där och gör mål på det, det är sånt som händer.

Nu tar du väl på dig lite för mycket, dina utespelare backade hem rätt bra i tredje?
– Jo men jag fick inte så många skott på mig, behövde inte göra så mycket och det målet ska jag ha. Jag gillar att ha hårda krav på mig själv, jag skulle gärna ha det där 2-4 målet ogjort.

( FOTO DANIEL PETTERSSON)


Nu höll ni undan. Viktigt att få med sig alla tre poängen nu med erat läge?
– Ja, det var otroligt viktigt! Vi måste få in mer poäng nu, har inte så många matcher kvar att jobba på så nu är det vinna varje match som gäller. I dag tycker jag vi spelar bra också, vi förtjänade att vinna och framför allt – vi vann. Det är det enda som räknas nu.

Jag tycker det såg ut som att finlirat var lämnat hemma, det var mer grovjobb nu. Är det en följd av de där förlusterna mot Tingsryd och Karlskrona?
– Ja absolut. Vi måste tillbaka till grunderna, bara lägga ner pucken och så jobba hårt som fan. Om vi jobbar hårdare än alla vi möter så kommer vi vinna de flesta matcherna. Vi har mycket teknisk skicklighet i laget men det räcker inte, man måste slita för segrarna också och när vi gör det så går det bra. Vi måste vinna kamperna ute vid sargerna och när vi gör det är vi svårslagna, speciell i bortamatcherna. 

Inga kommentarer: