söndag 22 november 2015

AIK gasade i fatt och förbi

 
(Segerjubel i sudden. FOTO JESPER ZERMAN)

En seg tillställning under de två första perioderna, där Almtuna stod för tre fina och alerta mål. AIK fick lite känning genom Christian Sandbergs reducering i andra men det var först i tredje som hemmalaget verkligen bjöd upp.

Varför det tar sån tid att få upp farten? Vet inte. Ingen vill ju att det ska se ut så men så har det varit i några matcher.

***
AIK hade Gustaf Lindvall i mål. Och så var planen inför matchen också. Backupen var dock hämtad från J20, då Victor Forslund höll ordning på båsdörren. Detta då Robin Rahm hade ringt in tidigt på lördagsmorgonen och berättat att han hade feber.

***

(Malte är kvar i topp. FOTO JESPER ZERMAN)

Malte Strömwall – har inte gjort mål sedan 28 oktober, då han gjorde sitt sextonde och  sjuttonde mål för säsongen i en hemmamatch mot Västerås. Men. Jag tycker ändå han ligger i rätt bra och försöker skapa. Nu blev det en assist och AIK-forwarden leder faktiskt både poäng och skytteligan trots att han inte nätat en enda gång under november.

***
Jesper Bratt är för övrigt för härlig att se på. Mycket går åt skogen av det han försöker sig på – men han försöker. Han skapar, gör luriga saker och emellanåt fintar han brallorna av motståndarna. Som vid AIK:s 2-3-mål då han vände ut och in på ett par Almtuna spelare innan han passade vidare till Jonathan Andersson som satte 2-3 reduceringen med ett fint backskott.


 (Fasthållning. Typ.. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK - ALMTUNA  4-3 efter förlängning (0-1, 1-2, 2-0, 1-0)

Matchen:  MM +
Målvakterna: Gustaf  Lindvall, AIK 91,43% och Jonas Johansson, Almtuna, 89,19 %
Publik: 3 767 sålda biljetter
Domare: Anders Sandahl.

 (Emil Lundberg.  FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I AIK
MMM Emil Lundberg, f
MM Jesper Bratt, f  
M Christian Sandberg, f och Jonathan Andersson, b

BÄST I ALMTUNA: Daniel Ljunggren, f och Sebastian Selin, f

 (Jacob Spångberg.  FOTO JESPER ZERMAN)


MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
.0-1 (06.17) Daniel Ljunggren (Patrik Norén, Per Svensson)

ANDRA PERIODEN
0-2 (08.33) Sebastian Selin (Daniel Ljunggren, Albin Lundin)
1-2 (12.20) Christian Sandberg (Markus Lauridsen, Daniel Olsson-Trkulja)
1-3 (13.43) Sebastian Selin (Linus Rotbakken, Martin Janohls)

TREDJE PERIODEN
2-3 (06.04) Jonathan Andersson (Jesper Bratt)
3-3 (14.28) Emil Lundberg (Fredrik Hynning, Andreas Hjelm)

FÖRLÄNGNING
4-3 (00.46) Emil Lundberg (Malte Strömwall, Jacob Spångberg)

SKOTTEN I MATCHEN: 37-35  (9-10, 11-15, 16-10, 1-0)

 (Oscar Steen. FOTO JESPER ZERMAN)


UTROPSTECKNET!
Vändningen! Det var inte mycket som talade för att AIK skulle ta ens en poäng i den här matchen. Inte efter två hyfsat sega perioder i alla fall. Almtuna fick ner farten på AIK som behöver speed och intensitet i spelet för att få i pucken i mål. Gästerna var dessutom mördande effektiva – inte minst när AIK slarvade och bjuckade på lägen och hade duktiga Jonas Johansson i mål.

Men AIK är starka hemma och starka i tredjeperioderna och det här var inget undantag. Bättre fart efter andra pausen gjorde att AIK kunde koppla greppet och vända tillbaka matchen – om än i förlängningen. AIK har nu vunnit tio av sina elva hemmamatcher, nio vid full tid och så den här i sudden.

(Eric Norin. FOTO JESPER ZERMAN)


FRÅGETECKNET?
Förstärkningar? Jag fick intrycket av att någon eller några är på väg in i laget. Dock inte Adam Estoclet som det har ryktats om.

Det har förekommit uppgifter om att BIK Karlskoga forwarden är nära AIK men Gozzi (som förvisso brukar vara bra på att hålla masken) såg ärligt förvånad ut när jag förde namnet på tal och frågade om det fanns någon som helst sanning i de uppgifterna.

Klubben har ögonen på någon, så är det. Sedan om det går i lås med den spelaren eller inte, det visar sig. Liksom vem det är. Jag har inget namn som jag kan lägga upp tyvärr.

AIK har, enligt Gozzi, hört sig för om att få låna hem Victor Ekarv som haft minimalt med speltid  i höst uppe i Luleå men SHL-klubben har än så länge avböjt förfrågan från såväl Gnaget som en konkurrerande SHL-klubb.

När det gäller Robin Kovacs så har AIK och Rögle fortlöpande diskussioner om var han ska spela och när.

Citatet
Det känns värdelöst, riktigt dåligt känns det. Vi lägger oss ned och dör i sista perioden och får inte stopp på deras press
(Almtunas tvåmålsskytt Sebastian Selin deppar i UNT.se efter att AIK vänt matchen)

(Lite Messy vid sargen. FOTO JESPER ZERMAN)Fler fina bilder av Jesper Zerman hittar ni HÄR.

Inga kommentarer: