söndag 15 november 2015

Djurgården hittade nyckeln. Då blev det känslor och tre poäng.

(Markus Ljungh avslutade målskyttet med 5-2 i tom kasse. FOTO Johan Sahlén)

Man kan ju inte annat än älska den intensitet och hetta som Djurgården visade från första nedsläpp och sedan mestadels under matchen.

Frölundaspelarna hann knappt ta ett skär så var där en DIF-tröja, ett ben, en arm, en ettrig ”Djurgårdsjäkel” och krympte ytorna – inte bara för puckföraren utan för samtliga motståndarspelare ute på isen.


Gästerna blev irriterade, frustrerade, tappade koncepterna och fick inte alls i gång det spel de brukar få. Det blev till och med lagstraff för Frölunda, för snack, unsportsmanlike conduct. Har man drivit ett lag dithän då är mycket vunnet.

**

Måste bara ge extra cred till Henrik Erikssons delikata uppvisning i andra perioden. Nä, det var inget dribblingsnummer eller mr fancystick över den dryga minuten av jävlar anamma, vilja och envishet som nummer sjutton visade upp. Det var istället energi, uppoffring, och på sitt sätt väldigt vackert när lagkaptenen låste pucken vid sargkanten under ett boxplay, höll undan och till slut fick Frölunda att dra på sig en utvisning. Sådär som man vill se alla spelare i ett lag arbeta.

**

Phlip Holm och Mats Rosseli Olsen hade en privat uppgörelse framför Frölundabåset. C More hade letat fram ett klipp från tidigare i matchen som väl kan förklara varför hela proppskåpet till slut gick på frölundaspelaren. Exakt vad de sa till varandra vet jag inte då Djurgården vägrade låta mig prata med Philip. Löjligt som bara den.

Båda spelarna fick game trots att Djurgårdsspelaren behöll handskarna på medan Roselli Olsen slängde sina vilket ska ge matchstraff.

Härkan ni se fajten  Kommentatorn säger felaktigt att båda slängde men det ser man ju att det inte stämmer.  Hur som så var ju fajten ännu ett bevis på att ligga tätt och tajt på Frölundaspelarna skapar en frustration hos serieledarna.

**
Det är faktiskt bara två lag som har lyckats slå Frölunda i år – Brynäs (hemma och borta) samt Djurgården. Den såg man inte komma efter matchen igår (fredag)

** 
Matt Andersson fick en puck i ansiktet i går. En ruggig felstuds rätt upp i fejjan. Alla tänderna gick trodde jag men så var det inte. Käken tog värsta smällen istället och därför kunde ha spela i dag.

 ( FOTO Johan Sahlén)


DIF - FRÖLUNDA 5-2  (2-1, 2-0, 1-1)
Matchen: MMMM
Målvakterna: Mantas Armalis, DIF  92,3 % och Johan Gustafsson, Frölunda 69,23% & Lars Johansson 100%
Publik: 7 311
Domare:  Pehr Claesson, Daniel Winge

BÄST I DIF
MMM Robin Alvarez, f o Mantas Armalis, mv 
MM Marcus Högström, b och Marcus Sörensen, f
M Markus Ljungh, f

BÄST I FRÖLUNDA:  Lukas Bengtsson, b och Artturi Lehkonen, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (13.39) Matt Anderson (Marcus Sörensen)
2-0 (14.04) Lukas Vejdemo (Robin Alvarez, Markus Ljungh)
2-1 (19.25) Lukas Bengtsson (Sebastian Stålberg, Patrik Carlsson)

ANDRA PERIODEN
3-1 (15.08) Robin Alvarez (Marcus Sörensen, Markus Ljungh) Spel 5 mot 4
4-1 (16.00) Daniel Brodin (Patrick Thoresen, Tomi Sallinen)

TREDJE PERIODEN
 4-2 (02.12) Artturi Lehkonen (Johan Sundström, Robin Figren) Spel 5 mot 4
5-2 (19.23) Markus Ljungh (Marcus Sörensen, Lukas Vejdemo) mål i tom bur

SKOTT PÅ MÅL:  22-26  (7-10, 7-9, 8-7)

  ( FOTO Johan Sahlén)

UTROPSTECKNET!
Robin Alvarez! Var överallt, oftast innanför tröjan, i nacken, framför näsan, röjde framför mål, krympte ytorna för gästerna på ett förnämligt sätt. Och både gjorde och spelade fram till mål. Kaxig, skicklig, enerverande i kubik för motståndarna. Mera av det tack!

FRÅGETECKNET?
Det spel Djurgården bjöd på under matchen på Hovet är ju ett sånt spel man skulle vilja se varenda match. Man kan undrar varför Djurgården inte kom upp i den intensiteten under fredagen eller varför det är så svårt att ligga på den här nivån hela tiden men svaret är väl helt enkelt att vi är bara människor. Ibland går det, ibland inte. Nu har inte det här spelet  dominerat men vem vet, i slutet av säsongen kanske det är mer vanligt än ovanligt sett över flera matcher.

Citatet
”Jag håller med dig. Jag ber om ursäkt både till Thoresen, Djurgården och hockeyn. /--/ Med tanke på det som hände …Jag känner mig som världens största idiot”

(Frölundas tränare Roger Rönnberg gör en pudel deluxe på presskonferensen. Detta som svar på att Hans Särkijärvi tog upp Rönnbergs uthängning av Patrick Thoresen då  Frölundatränaren efter fredagsmatchen  kallade en av norrmännens tacklingar för ”mordförsök” vilket verkligen var att ta i)

Inga kommentarer: