tisdag 17 november 2015

"Det är kul när man får lite ytor att gå på"


(Jesper Bratt, lägg den killen på minnet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Jesper Bratt! Vilken läcker lirare han är. Ta bara den fina speluppfattningen - som vid 2-0 målet som inleddes med en öppnande passning från Bratt och sedan gick via tre spelare till vilket innebär att han inte får assist. Ibland vill man ju bara dela ut en extra guldstjärna.

Den här sjuttonåringen har inte bara härliga handleder och vindsnabba fötter. Han har ett fantastiskt spelsinne, kommer om inte skador kommer i vägen att hamna tidigt i NHL så se och njut nu när ni har chansen.


Bratt kom in i A-laget under sista matchen i serien och under fyra matcher i kvalserien i våras. Då med begränsad speltid men Anders Gozzi och Roger Melin vet vilket fynd man har i Bratt som får ta för sig bra i gänget. Och det gör han.

Ett exempel var ju i början av första där sjuttonåringen tidigt i matchen dribblade bort hela Asplöven. Sedan kom han lite för nära målvakten och fick inte in pucken. Synd för det hade varit en kandidat till årets mål annars.

Att se Jesper Bratt spela är lite som en påse lösgodis. Bara de bästa godbitarna och man vill bara ha mer. Rolig att prata med är han också. Lyssna in det här sköna snacket om..

att dribbla, dribblingsraiden, den fina öppnande passningen till 2-1, förtroendet från Melin och Gozzi, om att alltid vara med på målvaktsträningarna och ta hjälp av målvakter för att bli en bättre målskytt.

Vi snackade även om Gozzis hyllningar när Bratt skrev på kontraktet och om titeln Sveriges bästa strafftalang där han till och med bräckte Peter Foppa Forsberg, om framgångarna i U18-landslaget och drömmarna om såväl JVM som Under 18 VM.

Blev även lite snack om kompisen Alexander Nylander och varför han själv valde att stanna hemma i Sverige när Alex drog över till andra sidan pölen, samspelet med Oscar Steen och Jesper Frödén samt barndomsidoler i AIK plus mycket mer! In och lyssna! (Finns även på Youtube).

  

(COPYRIGHT: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (ljud och bild))

Inga kommentarer: