tisdag 17 november 2015

Trögt i både huvud och fötter för DIF

 (Hudacek tog allt och lite till... FOTO JOHAN SAHLÉN)


Jaha, vad säga om denna match? Mer än att den var energilös, saknade de där viktiga känslorna som krävs för att få fart i en match.

Men Örebro gjorde det som krävdes och de gjorde det bra. De stängde matchen exemplariskt och hade väl även lite tur.

Tomi Sallinen hade ett par lägen som borde ha gått in, Alexander Falk satte minst en puck i stolpen. Örebrokeepern Julius Hudacek stod på huvudet. Och det var ju först i slutminuterna om Örebros andra mål kom. Det fanns med andra ord gott om tid och möjligheter att vända matchen.

Men DIF lyckades inte hålla fokus på att spela enkelt utan hamnade, trots spel och skott på mål övertag på efterkälken mentalt på något vis. Det var nog inte så trötta ben men desto mer trötta huvudet hos hemmalaget som inte bjöd sina fans på särskilt mycket.

Så kan det vara ibland, så var det nu. Bara bryta ihop och komma igen för DIF.

 (FOTO JOHAN SAHLÉN)

 DIF - ÖREBRO 0-2  (0-0, 0-1, 0-1)
Matchen: MM
Målvakterna: Mantas Armalis, DIF 85,71 % och Julius Hudacek, Örebro 100 %
Publik: 5 251
Domare:  Tobias Björk och Mikael Sjöqvist

BÄST I DIF
MMM Tommy Sallinen, f
MM Alexander Falk, b
M Linus Hultström, b

BÄST I ÖREBRO:  Julius Hudacek, mv och Kalle Olsson, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
0-1 (01.23) Greg Squires (Johan Motin)

TREDJE PERIODEN
0-2 (18.07) Kalle Olsson (Anders Eriksson, Marko Anttila)

SKOTTEN I MATCHEN:  39-14  (11-4, 13-4, 15-6)

UTROPSTECKNET!
Julius Hudacek! Får ofta skäll för sina påhitt efter hemmamatcherna men han kan ju uppenbarligen stå på huvudet ockå. Tog 39 skott av 39 möjliga och var på något sätt steget före Djurgårdspelarna hela tiden. Starkt. På bortaplan håller han sig borta från påhitten. Klokt!


FRÅGETECKNET?
Hur illa gick det med Marcus Sörensen? Djurgårdens läkare fick inte lämna svar på den frågan och Hans Särkijärvi ville inte heller göra det på presskonfererensen. Sörensen hann spela 03.26 och såg rejält groggy ut när han klev av efter Joel Mustonens idiotiska tackling. Ja, Sörensen var puckförare och därmed tacklingsbar av den anledningen men han var också upphakad av en Örebrospelare, var dubbelvikt med en Örebroklubban i midjan och här måste man visa respekt. Man tacklar inte en spelare som man ser inte kan skydda sig.
Mustonen fick game missconduct men tacklingen kommer granskas. Han kommer stängas av, inte ens Kenta Johansson såg ju arg ut när matchstraffet meddelades av speakern o domarna.


(Thoresen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Citatet
”Hade vi bara gjort ett mål så hade vi gjort fyra fem mål idag”

 (Patrick Thoresen berättar på DIFs hemsida att det blev stressat i laget är pucken inte ville in trots spel och skott på målövertag)

Inga kommentarer: