lördag 28 november 2015

Strömwall och Kovacs - tillbaka på lite olika sätt

(AIK fick två viktiga besked under fredagen. FOTO Jesper Zerman/arkiv)

AIK fick två viktiga besked under fredagen - Malte Strömwall bröt sin måltorka och Rögle låter Robin Kovacs vända tillbaka till AIK igen.

Efter målkalaset senast (förlust i sudden med 5-6) täppte AIK till rejält i den här matchen på Hovet.


AIK-målvakten Gustaf Lindvall släppte bara en puck förbi sig under ordinarie tid. sedan avgjorde Malte Strömwall med sitt artonde mål för säsongen (2-1) efter 03.11 av förlängingen  (Daniel Olsson Trkulja gjorde AIKs mål under ordinarie tid).

Jag var i Gävle och har inte sett vare sig AIKs mach eller Strömwalls mål men det var hur som helst hans första mål på en månad då det tog tvärstopp efter sjutton kassar den 28 oktober mot Västerås hemma.

Men nu kom mål nummer 18 för Strömwall som ligger i fortsatt topp av skytteligan och fortsatt är tvåa efter BIK Karlskogas Marcus Nilsson i poängligan, två poäng bakom.

Samtidigt som matchen spelades kom beskedet att AIK får tillbaka  Robin Kovacs från Rögle. Nyheten avslöjades av Helsingborgs Dagblad - artikeln hittar ni här.

Kovacs har gjort en assist (mot Frölunda i sin andra SHL-match) på fyra matcher för Rögle, har spelat mellan 11.55 och som mest 13.54.

Enligt de uppgifter jag har fått  tycker både Rögle och AIK att det bästa för 19-åringens utveckling är att spela mer i AIK, ta en plats i JVM och få utvecklas lite mer innan det blir dags för ny satsning mot SHL i Rögle.

Om det sedan innebär att han blir kvar i AIK eller om Kovacs tar en ny sväng i Rögle senare under säsongen återstår att se men mycket talar, enligt de uppgifter jag har, på att han blir kvar i Gnaget säsongen ut. Sedan ska man aldrig säga aldrig, men känslan just nu är där i alla fall.

Inga kommentarer: