söndag 15 november 2015

Andra raka och nollade framåt när SSK åkte till Hudiksvall


Första förlusten för säsongen i onsdags – andra raka torsken och dessutom helt nollade framåt i går. Och så står tränaren Mats Waltin och säger till LT att det offensiva spelet inte riktigt fungerar.

Låter som katastrofläge. Eller? Nja. Vänta nu. Efter fjorton raka segrar har SSK hamnat i en svacka där man ”bara” gjort två mål fram åt på tre matcher och släppt in fyra. Känns ju inte som jordens undergång direkt.


Jag förstår frustrationen hos fansen, inte minst med tanke på senaste säsongerna där alla farhågor slogs bort tills det var glasklart att allt går åt helvete. Och inte minst där man snabbt vant sig vid att få åka runt och må gott på bortaplan för en gångs skull. 

Två bussar fans till Hudiksvall var imponerande men berodde givetvis också på att segerraden byggt upp glädje och framför allt förväntningar som man vill se infriade. Och när så inte sker och man sitter där och  inte får känna den där sköna känslan så blir man så klart förbannad och får flashbacks till de jobbiga säsongerna som varit.

Men jag tycker väl ändå att det är läge att stilla sig lite. Än så länge.  Att SSK skulle gå obesegrade genom serien var lite för bra för att vara sant, sedan är det ett helt nytt lag som ska spela ihop sig och ja det har gått sexton matcher men med ett helt nytt lag så tar det tid.

SSK har fortfarande fjorton pinnar ner till femman Haninge och kommer mest troligt ta sig vidare till allettan så där ligger inte problemet. Det finns i stället i spelet som har sett sådär ut i några av de matcher jag har sett och jag har sett kommentarer även efter andra matcher där SSK vunnit relativt stort trots att spelet har hackat.

Snart ställs SSK mot topplagen i södra grundserien – i skrivande stund fyra av dessa fem topplag: Västervik, Troja/Ljungby, Vimmerby, Kristianstad och Kallinge-Ronneby.
Fem lag som har gjort mellan 46 och 72 mål framåt och som har släppt in alltifrån 25-till 54 mål bakåt. Lite blandad kompott där men det kommer vara ett helt annat motstånd än lag som Vallentuna där SSK vann med 7-2.

Hur man ska förbereda sig på det? Ja det är väl dels att jobba upp självförtroendet och dels få till ett passningsspel , en tajt defensiv och en samlad, tung offensiv som sitter i ryggmärgen oavsett motståndare samt starka lungor och snabba fötter.

Självklarheter javisst men det är ju så det är. Det kan i sin tur göra att jobbet med att få ihop spelet går ut över matchkvaliteterna just nu. Inte bra men förståeligt, tycker jag.

Sedan är det klart att Waltin måste få stopp på förlusttrenden nu. Inte minst för det där med självförtroendet. Det är bara hoppas laget tar de här två väckarklockorna på rätt sätt för även om alla säger och vet att det blir tuffare sedan så måste det fortsätta nötas in tills man står där och känner av det. Annars blir det att man säger en sak men ändå inte riktigt tror på det.


2 kommentarer:

Vatten temp i Kvickbadet sa...

Bra skrivit Marie, men det är klsrt man blir orolig när man inte gör en enda påse på denna nivå.
Ej go gubbe

Marie Hallman sa...

Jomen det förstår jag. FOrtsätter det här då börjar man ju undra men en liten svacka kan alla ha så det hänger lite på kommande matcher här nu... :)