söndag 8 november 2015

For the record: Fjortonde raka!

(Jonas Westerling låg bakom fyra av sju mål mot Vallentuna borta. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALMAN.SE/arkiv)

Fjortonde raka!  7-2 mot Vallentuna – ett lag som SSK dessutom vann med 7-1 över då lagen möttes i Axa.

Nu var det match i Vallentuna där Anton Holm drog i gång målgörandet redan efter 29 sekunder


Det såg länge ut som att Holm följde upp den kalasstarten med ett hattrick men han fick nöja sig med att bli tvåmålsskytt då målskytt för 5-1 målet nu är ändrat på swehockey.se och att Henrik Thegel noterades för det målet i stället – med Holm som framspelare.

Johan Skinnars blev för övrigt också tvåmålsskytt (0-3 och 1-6 målet) samt noterades för en andraassist vid 7-1-målet.

När det gäller assist var annars Jonas Westerling kung med fyra pinnar! Spelade fram till 0-3, 0-4 i pp samt 1-6 och 1-7-målen.

SSK är – det vet ni väl nu redan  men jag tar det ändå – enda laget i hela hockeyettan som har gått rent i varenda match.

Närmast är Östersunds IK som efter femton spelade matcher inte har förlorat  men där två av femton segrar kommit efter full tid, en på övertid och en på straffar.  Det kommer med andra ord bli mycket intressant att se vad som händer när serierna slås ihop, var står SSK egentligen.

 Men självförtroendet måste ju bara vara på supertopp då även om det alltid är dagsformen som ytterst styr just det.

Anton Holm och Henrik Thegel  är delat i toppen av skytteligan med tretton mål vardera.

Den individuella poängligan leds dock fortfarande av Tony Lagerström i Åker/Strängnäs hockey på 28 pinnar, varav sju mål och 21 assist.

SSK bytte målvakt i dag.  Calle Brattenberger som stått de tre senaste matcherna fick lämna plats för Alexander Sahlin som vaktade SSK:s mål. En inte helt lätt uppgift då spelet  av skottstatistiken (52 för SSK  och 19 för Vallentuna  att döma mest spelades på andra halvan av isen.Inga kommentarer: