söndag 15 november 2015

Tre snabba - då vann AIK klassikermötet med 4-1

(Svettigt för Rahm på slutet men vinst blev det för AIK, 4-1. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 


Segermarginalen 4-1 kan ju låta stensäkert men så säker var inte den här segern. AIK gjorde visserligen ett tidigt 1-0 mål i första, ett tidigt 2-0-mål i andra och ett tidigt 3-0-mål i tredje. Sedan kom sista spiken – 4-1 – med bara sekunder kvar

Men AIK:-s utespelare får nog vara extra snälla mot Robin Rahm i ett par dagar då Rahm behöll skärpa och fokus när Björklöven tryckte på samtidigt som utespelarna tog det lite väl piano i slutet av perioderna.

Märkligt men det såg nästan nonchalant ut ett tag i åtminstone första och andra perioden.


Nu ska man väl inte gnälla på ett lag som vinner med 4-1 men, Björklöven ska ha all cred för att man verkligen försökte komma i kapp målmässigt.

Kul att se Jesper Bratt göra sitt andra mål för säsongen men också sitt första mål på en målvakt i seniorsammanhang, då första målet, kom i tom bur mot Asplöven den 26 september.

Kul också att se Jesper Frödén se starkare och snabbare ut för varje match. Talang har han alltid kallats men nu har han växt inte minst mentalt in i sin roll i AIK och jobbar så kopiöst att han är ett ständigt hot för motståndarna. Irrationell, snabb som bara den när han sätter fart och en bra blick för spelet. Kul!

Det tredje målet var ett rent backmål även om såväl Jacob Spångberg som Jonathan Léman fick byta backtaktiken mot forwardsdito och gå in i en fjärdekedja som forwards. Inte ofta man ser tre backar inblandade i ett och samma mål.

Och apropå backar, vilken skillnad det är i spelet när danske backen Markus Lauridsen är med eller inte.  Spelar med en enorm pondus och drar övriga i gänget med sig. Kan uppenbarligen göra mål också, hans fjärde för säsongen – ett backskott i pp som bara tokdundrade förbi Lindskoug i Björklöven målet. Han blev så glad att han bjuckade på några dansmoves efteråt. Alltid något!

  ( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

AIK - BJÖRKLÖVEN 4-1  (1-0, 1-1, 2-0)
Matchen: MMM
Målvakterna: Robin Rahm, AIK  96,77 % och Kevin Lindskoug, Björklöven 90 %
Publik: 4 148
Domare: Andreas Harnebring

BÄST I AIK
MMM Oscar Steen, f och Robin Rahm, mv
MM Markus Lauridsen, b och Jonathan Andersson, b
M Jesper Bratt, f och Jesper Frödén, f

BÄST I BJÖRKLÖVEN:  Kevin Lindskoug, mv och Stefan Öhman, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (02.52) Jesper Bratt (Jesper Frödén, Oscar Steen) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
2-0 (1.49) Markus Lauridsen (Oscar Steen, Jesper Frödén) Spel 5 mot 4
2-1 (19.50) Stefan Andersson (Lucas Sandström, Stefan Öhman)

TREDJE PERIODEN
3-1 (03.00) Jonathan Andersson (Eric Norin, Jacob Spångberg)  
4-1 (19.32) Christian Sandberg (utan assist, mål i tom bur) Spel 4 mot 5

SKOTT PÅ MÅL:  31-31  (14-7, 12-9, 5-15)

UTROPSTECKNET!
Backmålet! Inte varje dag som backarna Jacob Spångberg och Jonathan Léman får spela forwards men det gjorde de i kväll i en fjärdekedja tillsammans med Calle Åsell. Gick rätt bra och de båda backarna fick assist på backkollegan Jonathan Anderssons 3-1 mål också, tre backar inblandade där. Kul.

Just Jonathan gör nog sin bästa säsong hittills, inte bara sett till antalet mål och poäng där han nu är uppe på fyra mål och sex assist = tio poäng på de inledande 21 matcherna vilket kan jämföras med förra säsongen då han gjorde noll mål och elva assist.
Förtroende ger självförtroende, det lyser om 22-åringen och det tycker jag är kul.

FRÅGETECKNET?
Sista matchen – eller? För Robin Kovacs på ett tag. Rögle plockar i enlighet med sitt kontrakt hem honom men kommer de låna ut honom igen? Det är frågan då det beslutet sitter helt och hållet i Rögles händer. Kontraktet säger att SHL-klubben får låna Kovacs vid extrema skadesituationer, men när och om det är en sådan är upp till Rögle att bedöma.

Och vad betyder detta för AIK – där Robin visserligen inte gjort mål lika ofta som förra hösten men där hans speed och vilja betyder mycket för att de andra i laget ska göra mål. Blir intressant att se vad som händer.

Citatet
”Jag pratade med Robin i Finland när juniorlandslaglet var där och spelade turnering. Tanken har hela tiden varit att testa honom någon gång under säsongen – nu är ett bra tillfälle att göra det”
(Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till Helsingborgs Dagblad om att Rögle tar in Kovacs som ersättare för skadade Jesper Jensen, poängkung i Ängelholmslaget förra säsongen.)


Inga kommentarer: