torsdag 12 november 2015

"Det var inte så mycket mer att göra än att ställa sig där"

(Melin behövde ett taktiskt drag för att AIK skulle vinna straffläggningen, slängde in Lindvall som var kvällens backup mitt i allt och det lönade sig. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Straffläggningar blir lätt någon slags slentrianmässig riva av grej. Men inte den här torsdagen då AIK mötte Leksand borta.

AIK var bäst i första perioden, med två snabba mål av Robin Kovacs och Jesper Frödén. I andra kom Leksand tillbaka och tog över spelmässigt och gick även i fatt till 2-2.


Tredje var jämn och i förlängningen var det mest AIK men utan att få in pucken i mål. Straffläggning således och där blev det riktigt roligt.

Dels på grund av några fina straffar av Robin Kovacs – som till slut avgjorde på AIK:s åttonde straff, ett par märkliga straffar av Frödén och Sandberg och inte minst tack vara några fina straffar av Leksands Tommi Paakkolanvaara som såg ut som säkerheten själv under sina tre första straffar – sedan bytte AIK målvakt.

Ut med Robin Rahm som varit bra i matchen men såg ut att vara i mentalt underläge mot Leksands finländske straffspecialist och in med Gurra Lindvall som fram till dess inte spelat en sekund.
Jag kollade med Gozzi efteråt och jo, han och Melin hade tänkt samma tanke om Rahm vs Paakkolanvaara, tittade på varandra och sa ”vi kör”. Sedan kom målvaktsbytet och visst blev finländaren helt ställd.

Han som vid de tre första straffarna åkt fram och utan tvekan satt pucken, stannade nu plötsligt upp en kort stund – 10-20 sekunder typ och såg konfunderad ut. Och började uppenbarligen tänka till. 

Sedan var det kört och finländaren var neutraliserad då Gurra Lindvall vann såväl första duellen med honom och även den andra då Paakkolanvaara fick för sig att köra vispen och lyckades vispa bort pucken och sedan skjuta i luften med pucken redan puttad låååångt bort från bladet. Av honom själv.

Såg enormt dråpligt ut.

Leksand slängde för övrigt in Viktor Amnér som straffskytt efter att Lindvall kopplat ett mentalt grepp på fnländaren men supermålvaktssub var i zonen och vann den duellen också.

Jag ringde upp AIK:s inhoppande målvakt Gustaf Lindvall och tog ett snack om straffläggningen ur alla möjliga vinklar och tankar. Det snacket hör ni här nedan eller via Youtube här.

(COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Inga kommentarer: