lördag 21 november 2015

SSK klart för All-Ettan

(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Vinst 3-1 mot Sollentuna och nu är SSK klara för spel i All-ettan. Inte för att någon kan ha tvivlat på det, sedan SSK började rada upp segrar i september.

Segermarginalen i lördagens match må kännas låg men den ska man nog delvis kredda Sollentunas målvakt Björn Fors för.


Fors tog 46 skott av 51 senaste lagen möttes i Sollentuna och tog under lördagen återigen 46 skott, nu av 49 möjliga. Hyfsad räddningsprocent där.

Eller som SSK-tränaren Mats Waltin säger till Länstidningen:
–  Den här typen av match är bland de svåraste som finns att spela. Man möter ett igelkottförsvar. Det är förbaskat svårt men jag måste säga att jag tycker att killarna gör det bra. Jag ser att de försöker lasta in puckar framför mål och de står framför målvakten och skymmer

Tittar man på statistiken så ser det också ut att ha varit ett rejält övertag för SSK i de flesta delarna, bland annat i tekningarna där Fredric Weigel vann 10 av 12 och Daniel Andersson vann sju av tre tekningsförsök.

Lördagsmatchens mål gjordes i tur och ordning av Joakim Hedlund, Lucas Carlsson och Daniel Andersson.

Om ni inte känner till förste målskytte så är det inte så konstigt, då målet var hans allra första i seniorsammanhang för Sportklubben.

Han har SSK som moderklubb men kom tillbaka till sin gamla föreningen den här säsongen efter att ha varit i Nyköping, Visby Roma, och Åker/Strängnäs.

Joakim var noterad för en assist på de första femton målen men nu så. Ett mål också. Kul!

Nu väntar Arlanda Wings borta onsdag 25 november, Åker/Strängnäs hemma lördag 28 november, Visby/Roma hemma den andra december samt Väsby borta den 9 december innan det är dags att ta sig an lagen i allettan. Och då ska det slipas på det mesta säger Waltin till LT:

– Få saker gjorda på bästa sätt, öka farten, få in aggressiviteten oavsett vilket motstånd vi möter. Sätta upp en kravbild på oss själva som vi ska följa. Det är det handlar om.


Och det har han ju rätt i.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Så du håller på SSK alltså? Annars hade du väl inte bevakat de så mycket beroende på att de ju finns andra Sthlmslag i ettan på närmare håll.

Unknown sa...

Hon har bevakat SSK i många år och det är många som läser henne pga av det. Därför var din kommentar urbota dum.

Marie Hallman sa...

Hampus: Som Kribbe konstaterar: Jag har bevakat SSK i många år och tyckte det kändes naturligt att göra det även denna säsong. Det jag hinner med. Vore jättetrevligt att endast göra hockey och skriva detaljerat om alla stockholmslagen men det går inte att göra detta oavlönat tyvärr.
Så är det. Hej.