torsdag 5 november 2015

Stabil seger för Kronorna

Tre Kronor fick en kalasstart i Karjala Tournament. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE

Det är ju landslagsuppehåll och därmed Karjala Tournament som brukligt i november.

Tre Kronor bjöd på en solid insats och vann med 6-2. Målskyttar Johan Fransson, Jimmie Ericsson, Joel Lundqvist x 2, Robert Rosén och Marcus Sörensen.


Viktor Fasth såg länge ut att hålla nollan i sin comeback i landslaget (senaste framträdandet var 2012) men fick till slut släppa ett par kassar (Milan Gulas och Jan Hruska).

Läckrast var nog Dick Axelssons framspelning till Joel Lundqvists 3-0-mål. Tjeckerna undrade spänt var han skulle skjuta, så blev det en genomskärare till Lundqvist som plötsligt hade öppet mål. Snyggt!

Richard Gynge var så nära mål man kan komma... ett antal gånger men det blev inget mål för honom, däremot ett par assistpoäng. Att han och Robban Rosén trivs ihop är ju inga nyheter men det är kul att se hur de kliver fram även i Tre Kronor.

Joel Lundqvist tvåmålsskytt alltså. Vem såg den komma? Men ja jo kanske borde man ha sett det komma då han varit glödhet i SHL och ser ut att ha hittat en rejäl nytändning. Grymt kul.

Första Tre Kronor-målet för säsongen för Sörensen (krutade in 6-2 med ett direktskott) som hade lite sådär med speltid. 09.23, skulle nog en del vara glada över men för mig är Djurgårdsforwarden en spelare som ska mata på och bara gå, gå, gå. Nu får han ju inte alls samma kreativa roll i det här gänget som i DIF men det borde han kanske få Mårts?!

Anton Rödin klev av med befarad nyckelbensskada - efter en juste tackling ska väl tilläggas. Verkar - enligt Tv4 inte vara en fraktur - bara hoppas det är mjukdelar. Rödin är i sitt livs form  och det vore trist för både Brynäs och Tre Kronor om han blir satt ur spel länge på grund av en skada.


Inga kommentarer: