söndag 29 november 2015

"De är kanske rädda för grabbarna och tjejerna på läktarna, ha, ha???"

 
Calle Åsell fotad tidigare i höst. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/arkiv)

Gustaf Lindvalls andra nolla för säsongen. AIKs tolfte hemmaseger av tretton möjliga. Och tre fina mål. Det går bra nu för AIK… som inte spelar sin bästa hockey men gör det man gör bra ändå.

AIK hade pratat om defensiven inför matchen. Det fungerade uppenbarligen då Oskarshamn fick ta en hel del av sina 36 skott från kanterna och då inte ett enda gick in bakom Lindvall.


Robin Kovacs var tillbaka från SHL-äventyret med Rögle (en assist på fyra matcher) och fick spela bilda kedja med Malte Strömwall och Emil Lundberg.

Men det var ingen av de vana målskyttarna som nätade, det var i stället Daniel Olsson Trkulja, Jesper Frödén och Calle Åsell som stod för målen.

Just Calle gjorde sitt tredje mål för säsongen – och – det lite lustiga här är att Calle har gjort det tredje AIK-målet i matchen vid samtliga tre matcherna som han har nätat. Två av hans mål dessutom gjorts mot Oskarshamn. En slump så klart men en rätt rolig slump så här har det sett ut för Calle som för övrigt hade ett skott på mål.

Calle Åsells målskörd i höst:
11/9 Oskarshamn (h)  3-2
19/9 Sundsvall (b) 0-3
29/11 Oskarshamn (h) 3-0

Jag ringde Calle och pratade lite om det här… liksom hans mål den här söndagen som var ett riktigt viljemål. Blev även lite snack om Hynningsspecialare (som han använde för att spela fram Jesper Frödén vid 2-0), Gurras andra nolla,  hans roll på isen,  i kedjan, om att stänga matcher, om hemmastarka AIK och varför han inte är helt nöjd själv med säsongen så här långt. Med mera.

Klicka på pilen på bilden så hör ni intervjun. Den går även att höra på Youtube HÄR.

 

COPYRIGHT:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (ljud o bild) ARKIV

Inga kommentarer: