lördag 14 november 2015

Stolpar, stolpar, stolpar men inga puckar i nät

(Marcus Sörensen hade chansen men träffade stolpen när han lade sin straff. Bilden är från en annan match. FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

Ganska bra passningsspel, en intensiv och välspelad match från båda håll. En straff lagd och satt i stolpen av Marcus Sörensen. Ett missat friläge av Daniel Brodin (kalaschans!), dubbla stolpträffar i slutminuterna och så vidare.

Marginalerna var inte på Djurgårdens sida om man säger så, då DIF åkte ner till Göteborg på fredagskvällen. 0-3 blev det, Frölunda blev därmed första lag att nolla Djurgården framåt.


Eller som Hans Särkijärvi sa på presskonferensen efteråt: "Det gäller att få in pucken också"

Det blev en hel del snack efteråt. Om en situation som granskades under ett bra tag och en situation som de flesta missade - jag såg matchen på C-more, såg inte den situationen och hörde inte ett pip från kommentatorerna som sedan fick be sina kollegor om hjälp att leta upp vad som hänt.

Det alla såg - Ryan Lasch 2-0 mål kollades i ett antal minuter av det så kallade situationsrummet. Detta tog Roger Rönnberg upp i irriterade ordalag och jag håller med honom. Ska jag vara helt ärligt så satt även jag och undrade vad de granskade under denna utdragna koll.

Antingen anses Lasch störa Tellqvist och då är det inte mål. Eller så stör han inte Tellqvist och då är det ju inte mål. Hur svårt kan det vara? VAD som hände såg ju alla i kubik. Tolkningen av bilderna kan man sedan diskutera - några anser att det var klockrent mål, andra att Lasch satte Tellan ur spel och därmed ej mål. Jag är osäker på vad reglerna säger i just detta fall, det vill säga hur nära Lasch får gå på Tellqvist där men det borde ju situationsrummet, domarna och övriga inblandade ha koll på så jag förstår irritationen över att det tog tid.

Det känns dessutom som att domarna mer och mer blir fråntagna rätten att döma, som att deras omdöme inte riktigt anses räcka och det är väl något för både ligan och lagen att fundera kring.

Men skit samma, situationsrummet höll med domarna och godkände målet.

Thoresens smäll då? Jag såg den inte som sagt, domarna vidtog inga åtgärder och vad jag har sett i skrivande stund blir det heller igen granskning av det som Rönnberg kallar "mordförsök".  Känns väl som ett illa väl valt ord måste jag säga.

Hur som helst får man konstatera att även om Djurgården gör en bra match så lyckas man inte få in pucken i mål. Det har varit lite si och så med målskyttet för DIF som har gjort näst minst antal mål av alla lag i SHL.

DIF har fått in 38 mål framåt, enbart Rögle är sämre på 37 mål sean kommer botten lagen Karlskrona på 41 mål och Modo på 42, tolvan Malmö har gjort 43, elvan Luleå 44 medan lagen som just nu är på slutspelsplats har gjort mellan 49 och 69 mål.

Så ja, ni hajjar. Fler mål framåt måste till om Djurgården ska upp där. Chans till det finns i kväll då lagen möts back to back i Stockholm.

Så här långt har endast Brynäs vunnit över Frölunda, en gång hemma och en gång borta. Skön utmaning för DIF att bli andra lag med den bedriften...

Inga kommentarer: