söndag 1 november 2015

For The Record SSK - Tolfte raka när hemma var borta

(Henrik Thegel lämnar inte en match utan poäng... FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Tolfte raka…för SSK som besegrade Hammarby borta fast hemma. (Märkligt det där fast jag förstår ekonomin i det).

Seger med 5-2 låter ju inte som någon jättekross men av rapporterna att döma blev det aldrig riktigt spännande.


Så vi tar en titt på statistiken. SSK:s mål gjordes av Adam Hansen, Jakob Wallin, Robin Nilsson, Henrik Thegel och Anton Holm.

Just backarna Hansen och Nilsson ligger i för att få sina mål med åtta respektive sju skott var (!)

Imponerande är det såklart också att Henrik Thegel nu (enligt LT.se) har gjort poäng i samtliga tolv matcher!

Han är trots detta inte poängkung i serien, det är det faktiskt förre SSK:aren Tony Lagerström, numera i Åker/Strängnäs som är med 24 poäng (6+18). Thegel är faktiskt inte kung i laget heller, det är det Anton Holm som är med 20 poäng (11+9).

Å andra sidan är ju Thegel skyttekung i serien samt delad trea i poängligan på 18 poäng (12+6) och tredje platse delar han med inte helt förvånande med lagkompisarna Johan Skinnars och Fredric Weigel ( 8+10  respektive 1 +17.  Jäpp Sjutton assist för Weigel. Måste vara en dröm att ha hono jämsides med sig på isen.

Sju av de 25 bästa poängplockarna i HockeyEttan Östra är för övrigt SSK.are, då även Christofer Blid (7+8=15 p), Jonas Westerling (1+14 =15p inte helt fel altt få spela med  honom heller…) och Adam Hansen (3+10=13) finns med bland topp 25 av seriens poängliga.

SSK toppar ju de flesta listorna, tex är det sex SSK:are i topp på plus/minus statistiken där Henrik Nyberg just nu är etta med +18. Han har varit inne på ett (!) enda mål bakåt och hela 17 framåt (i fem mot fem, man räknar ju inte pp eller boxplaymål)

Det finns dock en liga där SSK inte är representerat över huvudtaget. Och det är poäng av juniorer.  Risigt att SSK inte har med en enda spelare där. Med tanke på ekonomin borde SSK ha prio på juniorer men det är inget man skakar fram och kanske är det något men haft för dåligt fokus på att ta fram senaste åren.


Cred ska därför gå till Arlanda Wings som har spelare på topp 1, 2 och 3 samt 6 och 12 det vill säga fem spelare – flest av alla lagen i serien - med på juniorernas poängliga. Bara hoppas Magnus Eriksson (back), Eric Jacobsson (ytterforward), Hugo Lindblom (center ), Luboir Fetkovic (center ) och Carl Hasselhuhn (back) håller i och även tar sig fram som seniorspelare längre fram i tiden.

Inga kommentarer: