fredag 30 oktober 2015

DIF For the record: En plus två - då blev det förlust mot LHC borta

(Daniel Bernhardt fotad under uppvärmningen inför matchen i tisdags. FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

Jag såg inte matchen själv då jag var på TT uppdrag i Gävle men jag har sett och läst en del av det som finns producerat  efteråt och Djurgårdsbacken Andreas Englund sammanfattar DIF:s bortaförlust (1-2) mot Linköping så här:

”Vi spelar medioker hockey i en period och bra i en, det räcker inte”. Detta sagt i tv-intervju till DIFs hemsida.


Daniel Bernhardt, 19 år – med Huddinge som moderklubb – gjorde Djurgårdens enda mål då han satte bladet till pucken och styrde in en retur i början av tredje.

Kul för Bernhardt som varit utlånad till Almtuna i tretton matcher och nu gjorde sin andra DIF-match för säsongen (Den första var i tisdags hemma mot HV71). 

Han spelade två SHL-matcher även förra säsongen och har nu alltså totalt fyra SHL matcher men även sitt allra första SHL-mål/ seniormål i DIF-tröjan i karriären noterat i cv:t

19-åringen noterades för tre skott under de 9.27 som han fick i istid. Det var faktiskt bara en spelare som fick iväg fler skott på mål av DIF spelarna och det var Linus Hultström med fyra stycken.

Noterbart här var väl att Linköpings 1-0 skytt, Gabriel Carlsson, också gjorde sitt första SHL-mål i karriären.


 Djurgården fick klara sig utan avstängde Patrick Thoresen samt långtidsskadade Alexander Fällström och Philip Holm plus Robin Alvarez som ju fick en misstänkt hjärnskakning nyligen.

Inga kommentarer: