måndag 5 oktober 2015

"Det är en liten boost för självförtroendet, det är det ju"

(Jonathan Andersson! FOTO Jesper Zerman)

Fjärde raka hemmasegern (av fyra möjliga). Malte Strömwalls sextonde och sjuttonde poäng  på de nio inledande matcherna. Materialförvaltaren Jocke Rösunds 500:e match i a-laget. Och så en liten kul sifferknorr till – Jonathan Anderssons andra mål – för säsongen och i A-laget faktiskt.

(Materialar -Jocke jublar tillsammans med 2-2-skytten Micke Lindqvist.  FOTO Jesper Zerman)

Jaha, två mål – vad  är speciellt med det kanske ni tänker. Men det finns en kul story här. 
AIK-backen är inne på sin tredje säsong i AIK:s A-lag.  Han noterades för noll mål i SHL, noll mål förra säsongen i HockeyAllsvenskan – trots att han faktiskt gjorde mål.

(FOTO Jesper Zerman)

Det hände flera gånger att pucken gick via Jonathan och in i mål men ingen av de randiga såg. Vid en match var hela laget och även jag bensäkra på att AIK-backen äntligen fått det mål han styrt in godkänt. Men nej. Domarna såg inte.

Men nu så!  Jonte Andersson styrde in ett av Malte Strömwalls skott mot Leksand och ikväll kom mål nummer två,  även denna gång en styrning på ett Mål-Malteskott…

 
FOTO Jesper Zerman)


Även Micke Lindqvist gjorde mål då Mora bjuckade på en rejäl indianare som AIK-forwarden tog vara på och sedan gick hårt på mål.

FOTO Jesper Zerman)

Malte gjorde ju för en gångs skull inga mål utan fick ”nöja sig” med två assist. Men.  Jag ville prata med 3-2 skytten Andersson och ringde honom.

(Jonte Andersson firar. FOTO Jesper Zerman)

Här har ni ett snack med honom om de där målen – både de som inte räknats och de som nu gått in, backbristen i laget, skillnaden nu och förra året, alla hemmasegrar, vändningen i matchen, lovebombing av Jocke med mera.

Klicka på pilen  här nedan så hör ni. (Går även att lyssna härpå Youtube)

COPYRIGHT:  WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (ljud) och JESPER  ZERMAN (bild)

(Messy Jonsson o domaren tar en liten sväng. FOTO Jesper Zerman)

Inga kommentarer: