fredag 16 oktober 2015

AIK inte lika hemma borta

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Serieledarna åkte under torsdagen  till Malmö och ”lilla” Pantern som kaxade upp sig, nollade AIK och vann med 4-0. Lite typiskt var det väl också att AIK-fostrade Bålstakillen Filip Windlert spelade fram till både första  och andra Panternmålet.

AIK har ju sex raka hemmasegerar där men ännu inte tappat en poäng. Borta har det varit lite mer blandat – tre segrar (Sundsvall 6-1, Asplöven 5-3, Almtuna 5-1) och fyra förluster (Tingsryd 1-2, Västerås 2-5, Björklöven 1-3 och nu Pantern 0-4)


Stora skillnaden i bortaförlusterna verkar vara produktionen framåt. I vinsterna har man lyckats ånga på framåt och gjort 16 mål medan noll, ett och max två mål inte räcker borta.

Jämför man hemma/borta totalt så har AIK gjort 30 mål hemma men bara 20 borta, samtidigt har man släppt in 18 hemma och 19 borta så defensivt är inte skillnaden så stor.

Jag vet inte vad det beror på det där faktiskt. Inte helt lätt att se mönstret.

Jag såg inte just den här matchen så jag kan inte säga så mycket om den men än vad statistiken säger och det är att skotten slutade 28-29. En noterbar detalj är att Pantern vann skotten i första men inte gjorde mål då. I andra och tredje när AIK vann skotten – och antar jag även låg på hårdare framåt – så sket det sig bakåt för gästerna som släppte in två mål i andra och två i tredje.

Annat noterbart är att Jesper Frödén bara spelade 2.46, i första och sedan klev av. Ska kolla vad som hänt där. Martin Ahnelöv fick komma in och spela några byten – bra så han kommer igång.
En som verkligen är på gång – är ju Eric Norin. Istid 20.29, mest av alla AIK-spelare i laget.  

Tränarduon ger honom förtroendet och det har lyft honom tycker jag.


AIK är ute på en liten miniroadtrip, närmast väntar Oskarshamn på lördagseftermiddagen.

Inga kommentarer: