torsdag 8 oktober 2015

Sjätte raka för SSK....


Sex matcher, sex vinster för SSK. Det satt hårt inne verkar det som av rapporterna att döma men det blev till slut 7-3 mot Hudiksvall i onsdags.

Jag skulle skriva om matchen hade jag tänkte men det var annat som kom emellan. Men här är lite tankar om den här matchen.


 
Hudiksvall skulle bli en bra värdemätare, var kommentaren innan matchen i Axa i onsdags. 

 Och en första titt på Swehockey – som hade en minst sagt förvirrad dag från just SSK-Hudiksvall – såg ut att ge fog för farhågorna från SSK-håll.

Men. Nej. SSK visade sig starkast i längden igen. Och det är lite den känslan jag har fått hittills av de matcher som spelat.

Det kan svaja, det kan gå emot, något mål släpps in, det blir något slarv, men för en gångs skull verkar det finnas något att falla tillbaka på och ta tag i innan badkarsvirveln suger tag i laget och drar ner hela gänget i loosertrenden.

Det stod ju till exempel 1-2  efter 13.44 i onsdags. Det var jämna steg även fram till och med andra perioden då det bara var ett mål (4-3) som skiljde lagen åt inför tredje perioden. Men i tredje var det sedan proppen ur med mål av Jakob Wallin, Robin Nilsson och Daniel Andersson och till slut slutsiffror med klara 7-3.

Fyra av SSK:s mål gjordes i pp och  efter sex spelade matcher toppar SSK såväl pp-ligan med 48,57 procents gjorda mål på chanserna i pp, som listan över effektivitet i skyttet (14,44 %)  som målvakternas effektivitet – endast 1.83 insläppta i snitt och tekningsligan (58,45 procents vunna) (alla statsen är efter matchen i onsdags.

En av få listor som sticker ut negativt är – boxplay.  Inget som förvånar då man kan notera att det oftast verkar krävas pp för laget på andra sidan för att få hål på Södertäljes målvakter. SSK är näst, näst sämst på att döda motståndarnas pp med en procent om 63,16 och med sju insläppta mål i pp.


Apropå listor så toppar Anton Holm såväl SSKs interna som hela HockeyEttan Östras poäng liga med sina nio mål och fem assist på sex matcher och jag hade tänkte skriva lite mer om det men det kom lite grejer i vägen och det är ny match i på lördagen så det får bli något att ta upp framöver. 

2 kommentarer:

Vatten temp i Kvickbadet sa...

Hej Marie,
Kommer du i håg alias"ej go gubbe"?
Har lovat alla mina hockeykamrater, vilket lag dom än håller på, att få kalla mig "Pinoccio" om SSK inte spelar i hockeyallsvenskan nästa säsong.
Du som expert, behöver jag vara orolig?

Marie Hallman sa...

Jorå jag minns! Ja du.. halvorolig kanske? Att vinna stort i HockeyEttan östra är en sak men sedan väntar de här sammanslagna serierna och då blir det betydligt tuffare. Som det ser ut nu så borde SSK ta sig upp men säker skulle jag inte vara. Sorry.