söndag 18 oktober 2015

Så gick det... tankar om AIK, DIF och SSK:s lördagsmatcher

Lördagshockey! AIK mötte Oskarshamn borta, DIF mötte HV71 borta och SSK tog emot Väsby hemma i går samtidigt som jag var och såg Brynäs ta femte raka hemmasegern, nu över Karlskrona.

Blir lite för mäktigt att skriva tre texter mitt i natten och jag hinner inte nu på söndagen så jag  drar samman lite korta reflektioner här på alla tre matcherna. I bokstavsordning.


AIK.
Åkte till Oskarshamn. Ledde med 2-0 efter 11.29 och mål av Malte Strömwall och Emil Lundberg. Sedan … ja vad hände sedan? Förre SSK-centern Jonas Engström reducerade i första, i andra kvitterade förre DIF-forwarden Joakim Hagelin,  i tredje ökade Victor Löfstedt, Mitchell Wahl och Manuel Ågren på till 5-2.

Ridå!

Att tappa en 2-0-ledning till torsk 2-5 känns ju… skit helt enkelt. När jag frågade Roger Melin i veckan om de svackor som fortfarande är en del av AIK:s spel blev hans förklaring kort och gott – vi spelar i HockeyAllsvenskan då kommer såna svackor.

Den här miniturnén har gett två torsk och det är faktiskt första gången så här långt på säsongen som AIK drar på sig två förluster på rad. Lite typiskt när AIK hade jobbat sig upp i serieledning och allt tidigare i veckan.

Gnaget är förvisso kvar i topp men Västerås och Tingsryd som båda är en pinne efter har inte spelat sin match i omgång fjorton än så den serieledningen är i direkt fara.

AIK kommer som enda lag i hockyallsvenskan att ha ett upphåll kommande vecka och spelar nästa 
match först på lördag. Detta då både hemmamatchen i omgång 15 och bortamatchen i omgång 16 är flyttade på grund av konsert respektive oklart varför.

Jag kollade med Gozzi och fick svaret att AIK slickar såren över de två bortaförlusterna i dag söndag och måndag, sedan är det lite extra hård träning tisdag, onsdag, torsdag och fredag och sedan match lördag mot Sundsvall borta

DJURGÅRDEN.
Var även de ute på en miniturné över veckoslutet  (om vi räknar in torsdag i helgen) och mötte HV71 på lördagen.

Det blev förlängning även då och även torsk i densamma. En pinne med sig hem alltså.

Tränaren Hans Särkijärvi säger på presskonferensen som ligger på SHL.se att ” Vi var inte påkopplade idag, spelar inte med någon strategi utan flänger mest runt i första och andra. ” samt att Djurgården sedan ”samlade ihop oss till tredje och hittar en bättre balans både defensivt och offensivt”

Bra analys får man ju säga. Jag såg eller snarare hörde matchen i öronen när jag körde till Gävle och det kändes flängigt och inte alls så distinkt som Djurgården har spelat i sina bästa matcher så här långt.

Starkt dock så klart att ändå hämta upp 0-2 till 2-2 och sedan efter 3-2 kallduschen ändå sno med sig en pinne hem av ängsliga HV71 som även vann skotten med 32-22. Ska man vara lite grinig kan man ju tycka att det är ängsliga och sårbara lag man ska ha extra skärpa mot och liksom passa på att roffa åt sig poäng mot.

Men så blev det inte. Det var för övrigt Linus Hulström och Matt Anderson som klev fram nätade igen. Liksom Marcus Sörensen till 3-3.

Markus Högström sa en grej om Sörensen när vi pratades vid senast. Vet inte om ni minns men han sa att ”Sören för jävlig att möta i tredje när han får hugg”. Typ. Och det stämmer ju.
Sörensen blir som en målsökande raket ju mer pressat läget blir och särskilt om det ska avgöras i tredje. Det gillas.

Högström hade förresten 24.49 i istid! Medan Adam Ollas Mattsson hade 07.15. Hm. Skada där på Adam?? David Rundqvist spelade inte en enda sekund. Trist. Känns som det finns outnyttjad potential där!

SSK
Vann med 5-0 hemma mot Väsby. Alexander Sahlin stod i mål och tog därmed sin femte nolla för säsongen, samtliga på hemmaplan för övrigt.

Målen gjordes av Lucas Carlsson, Henrik Thegel (två stycken), Christofer Blid och Anton Holm som efter en match utan mål (den mot Sollentuna) var igång med målskyttet igen.

Noterbart är även att Jonas Westerling låg bakom tre av målen, att Fredric Weigel var inblandad i två av dem och även missade en straff. Blid, Henrik Nyberg och Adam Hansen noterades också för assist.

SSK vann skotten som vanligt, nu med 42-21 och det trots att rapporterna från matchen ger vid handen att Väsby spelade bra och tvingade SSK till lite mer skärpa än vanligt.

Bra det. SSK är nu med sin rad av nio segrar av nio möjliga på väg och en målskillnad på +43 (56-13) på väg att segla iväg i toppen av tabellen. Det är tio (!) poäng ner till tabelltvåan Visby/Roma på 17 pinnar. Därefter skuggar Huddinge på 16 och Åker/Strängnäs samt Vallentuna båda på 15 poäng.

Jag kollade  in vad det står i övriga serier – vad nu det är värt men så här ser det ut:
Hockeyettan Norra: Toppas av Östersund på 28 poäng vilket är sex pinnar före tvåan Piteå.
Hockeyettan Västra: Toppas av Tranås på 22 poäng, två pinnar före Kumla.
Hockyettan Södra: Toppas av Västervik på 20 poäng, en mer än tvåan Kristianstad. 

Det är med andra ord betydligt jämnare i övriga serier men det var det väl snack om även på förhand. Om det är bra eller dåligt inför fortsättningen vet jag inte. Det kommer visa sig. Mycket beror väl på hur man hanterar läget antar jag.


Inga kommentarer: