lördag 24 oktober 2015

Förlust för DIF trots Brodins drömstart

(Daniel Brodin med fighting face, fotad under en annan bortamatch. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Det började bra för DIF. Daniel Brodin – satan vad han bara blir bättre och bättre – jobbade in ett tidigt ledningsmål.

Sedan var det slut på nätandet för Djurgårdens del. Luleå kändes starkare, i alla situationer faktiskt. Så vann hemmalaget skotten PÅ mål med 34-19 också, samtidigt som skotten utanför målet landade på jämna 23-21.


Djurgården hamnade lite på hälarna efter 1-1 målet också och jag vet inte varför men där finns något att jobba på då det händer lite då och då och det dessutom verkar svårt att flytta tyngdpunkten framåt när det väl händer.

Nu skapade ju en mycket märklig reklam på jumbotronen förvirring samt flyttade ner teken efter till Djurgårdens zon. En tekning som följdes av 1-1 för Luleå.

Tydligen får inte domarna flytta ut teken fast detta var något sjabbel från arrangörens = hemmalagets sida. Märkligt i sig. Och självklart gav kvitteringen Luleå luft under vingarna.

Å andra sidan så händer det ju märkliga saker lite nu och då under hockeymatcher och knas med tekningspunkten måste man ju kunna hantera från Djurgårdens sida även om jag förstår förvirringen.

Att Robin Alvarez knockades med en (ofrivillig, hoppas jag) armbåge på hakan och dunsade ner i isen, handlöst med skallen före var otäckt att se.

Han var nog rejält väck redan innan han föll då han inte tog emot sig det minsta. Och det kan låta futtigt men en smäll på hakan kan faktiskt sänka vem som helst, det är bara kolla var boxarna gärna sätter in sina knockoutslag och jag hoppas verkligen att Robin mår bra efter omständigheterna.

Vad Ilari Melart hade i skallen när det här hände vet jag inte men han borde så klart ha fått matchstraff oavsett om det var en medveten tackling eller en olycklig händelse. Och jag antar att detta kommer tas upp i efterhand, inte minst på tidigare domar den här säsongen.

Detsamma gäller nog Patrick Thoresens tackling inte långt efter som träffade huvudet även den. Jag kan känna att DN lagt en bisarr ribba och därmed skapat en orimlig sits för sig själv men det spelar ju ingen roll i just denna matchen. Det har större betydelse för bestraffningarna som döms ut men hur som så känns det mest rörigt kring vad som gäller eller inte måste jag säga.

Hursom. När det gäller spelet så lyfter jag gärna fram följande tre Djurgårdsspelare: Daniel Brodin, Mantas Armalis och Alexander Falk som toppkandidater.

Brodin går från klarhet till klarhet känns det som även om det finns mer att plocka ut där. Men från att ha varit brunkare och powerforward och haft en lite mer begränsad roll senaste i Brynäs börjar han hitta lite mer rätt som lirare också. Kul.

Mantas Armalis är härlig att se på. Fortsätter utmana Tellqvist med bra spel.

Men allra mest gillade jag Alexander Falks inställning idag. Hetta, passion,  satan vad han jobbar.  Måste vara ruggigt jobbig att möta. 

Inga kommentarer: