lördag 10 oktober 2015

AIK upp i serieledning

(Jacob Spångberg med bra hårflow och ... nu även noterad för ett mål den här säsongen.  Bilden är från Timråmatchen i veckan, målet kom mot Almtuna under lördagen. FOTO JESPER ZERMAN)

Hand upp den som trodde att AIK skulle toppa HockeyAllsvenskan efter elva omgångar? Jag trodde det inte. Övre halvan? Absolut. Topp 5? Möjligt.

Men serieledare? Nja, så optimistik var jag inte.


Det borde jag kanske ha varit. Roger Melin, Anders Gozzi och AIK är en trio som gått väldigt bra ihop redan tidigare. Men ändå. Riktigt bra jobbat och kul att se det som händer runt laget.

Trygghet, tydlighet och kompetens får väl anses vara ledorden som gett åtta trepoängssegrar på elva matcher, 43 gjorda mål och en målskillnad på plus 14. Redan.

Nu är det visserligen bara en pinne ner till tvåan Västerås, och endast tre dito ner till Tingsryd men ändå!

Elias Edström, centerlånet från Skellefteå gjorde föresten mål (0-3) även han mot Almtuna. Hans första mål i AIK ever för övrigt. Elias är född i samhället med det fantastiska namnet Glommersträsk men kul att det kom ett mål här.

Backen Jacob Spångberg har spelat åtta matcher så här långt. Kan jämföras med förra säsongen då det blev elva totalt. Han har lyft av det förtroende han fått och gjorde sitt första mål för säsongen mot Almtuna.

0-4 målet mot Almtuna var Spångbergs första mål i HockeyAllsvenskan faktiskt. Han gjorde inget förra säsongen men har ett SHL mål från säsongen 13/14 på sitt CV.

Kul också att se Messy Jonsson noteras för säsongens första mål. Han gjorde fyra seriemål förra säsongen – det senaste i februari mot Björklöven samt tre mål i kvalet, det sista mot Västervik i mars. Så det målet kändes säkert gott i Messy som spelar med ett så stort hjärta.

Slutligen ett extra plus för målvakten Gustaf Lindvall som kämpar på som backupkeeper. ”Gurra” vann sin första match (6-1 mot Sundsvall), noterades för en förlust i sin andra match (2-5 mot Västerås) men ligger ju på plus då det nu blev 5-1 seger mot Almtuna.

Riktigt kul, då han har potential och ett tufft läge då Robin är så stabil. Starkt att plocka fram bra spel och ta 25 av 26 skott när han väl fick  chansen.


Malte Strömwall? Var med på kvällens sista AIK mål då han fick en assist vid 5-1 målet som gjordes i pp. Ordningen återställd alltså.

Inga kommentarer: