söndag 4 oktober 2015

Lördagshockeyn DIF vs Malmö

(Mantas! . FOTO JOHAN SAHLÉN)

Jag skulle ju återkomma med några tankar om lördagsmatcherna. Så här har ni de o DIF  vs Malmö.

DIF vann ju med 3-0 mot nykomlingarna Malmö.  Nollan var Mantas Armalis tredje totalt i SHL och DIF-dressen. Och det krävdes 33 räddade skott för att ta hem den.


En kul notering är att samtliga tre av Mantas nollor har hållits på hemmaplan: Frölunda hemma den 6 januari och Brynäs hemma den 3 mars.

Det är häftigt att se med vilken pondus Djurgårdsbackupen tar för sig. Om han nu kan räknas som back up? Jomen det är han väl än så länge men han utmanar helt klart Tellqvist nu.

”Tellan” har ju en helt annan stabilitet över tid och när det gäller att orka mentalt en hel säsong men det är kul att se hur Mantas utvecklas och även Tellqvist som tar konkurrensen på rätt sätt och växer av den även han, trots all erfarenhet och sin ålder.

(Englund o Mantas segermyser! . FOTO JOHAN SAHLÉN)


**
Robin Alvarez inledde målskyttet. Och förhoppningsvis rullar det på bättre i vinter än det gjorde förra säsongen.

(Robin Alvarez. . FOTO JOHAN SAHLÉN)

Då blev det fem mål totalt i serien, ett i september, två i november, ett i februari och ett i mars.
Killen har ju grym potential. Ska den här säsongen bli den då det lossnar ordentligt?

 **

(Tomi Sallinen.. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Tomi Sallinen gjorde inga mål, och har så här långt endast noterats för ett mot Rögle,  men som den killen sliter. Såg på highlightsen att ett må var nära och med det förtroende han får  (istid 22.25) så borde det lossna snart. Han bidrar hur som helst rätt bra ändå, är alltid farlig och drar på sig bevakning. Och ger därmed yta åt lagkamraterna.

**
(Högström mitt i gröten.. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Jag har nämnt Marcus Högström förr. Efter 3-0 målet i tom kasse är han nu tvåa i SHL-backarnas poängliga – en pinne bakom Frölunda Henrik Tömmernes. På delas andra plats förvisso, även Ilkka Heikkinen, Växjö, Magnus Nygren, Färjestad, Tomas Skogs, Färjetad, Gustav Forsling, LHC, Cory Murphy, Växjö och Nils Andersson i just Malmö.

Men vilken pondus han har i sitt spel nu! Hur många trodde det när han plockades från Almtuna för ett och ett halvt år sedan?

**
(Englund o Ahlén ! . FOTO JOHAN SAHLÉN)

Apropå att slita. Daniel Brodin,  Andreas Englund och Micke Ahlén är de spelare som kliver fram mest i laget när det gäller det fysiska spelet. Just Brodin är en rälig jäkel att trängas med framför mål. Han har noterats för 12 tacklingar på sex matcher.

Andreas Englund står noterad för 14 tacklingar totalt och sju blockade skott. Flest i DIF. Men sett över hela serien är det andra som smäller på betydligt mer. Alexander Hellström i Örebro till exempel som toppa lista över tacklingar med 28 stycken. Och kollar man på blockade skott är Jan Sandström flitigast i SHL med arton blockade skott.

Så bra jobbat Englund o co men här finns potential att bli en än mer irriterande finne i baken på motståndarna.

(Daniel Brodin tar upp jakten.. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Inga kommentarer: