fredag 16 oktober 2015

Djurgårdens nyförvärv fortsätter leverera

(Linus Hultström och Tomi Sallinen. Två av DIF:s nyförvärv som slagit väl ut. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Djurgården åkte till Färjestad där det - som så ofta mellan lagen – blev en jämn match där lagen turades om att ha övertaget i matchen.

Markus Ljungh var tillbaka efter den där otäcka skärskadan och slog till med 18.26 i istid direkt. Två skott på mål och ett utanför hann han med liksom ett gäng tekningar även om han blev bortplockad av lite väl petiga linjemän några gånger.


Målen gjordes av Tomi Sallinen 0-1 i spel fem mot fyra, Matt Anderson 1-2 även det i spel fem mot fyra samt Linus Hultström 3-3 i fem mot fem.

Samtliga målskyttar värvades inför säsongen och man får verkligen ge de som jobbade in de värvningarna (plus Thoresen och Brodin som båda inlett starkt) en applåd. (Jag gillar ju i och för sig nye backen Press också även om han inte kommit upp i samma nivå än.)

Alla fyra har levererat även om Matt hade det lite trögt i inledningen och i den här matchen var det dessutom Hultström och Anderson som spelade fram första målet, Thoresen och Sallinen som spelade fram andra målet och en andra assist på Daniel Brodin vid tredje målet.

Det var bara Markus Sörensen av de ”gamla spelarna” som lyckades klämma sig in i målprotokollet.
Än viktigare är ju att Djurgården har ett klart bättre spel nu. 

Visst, ibland tas det en eller annan för svår passning i fel lägen (ofta i slutet av långt byte) men det finns ju linjer och intentioner och ett tryck i spelet som kan komma att hålla DIF kvar på topp sex och därmed direktslutspelsplats även om man halkade ner till sjunde nu med en pinne upp till sexan Örebro. 

Det känns ju som att DIF:s spel håller i längden. Vi får se om det verkligen gör det men potentialen finns helt klart.

Även DIF är ute på miniturne och möter för sin del HV71 på lördagseftermiddagen.


Inga kommentarer: