torsdag 1 oktober 2015

"Jag var alltid ute själv på uterinken efter skolan"

(Malte fotad under försäsongen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Att AIK vann mot (som alltid) topptippade Leksand med hela 7-3 är ju anmärkningsvärt i sig. Att ett av målen gick rakt genom nätet är en annan sak som blivit en snackis. Samt så klart Malte Strömwalls framfart både i går och i matcherna fram tills nu.

Malte har så här långt gjort elva (!) mål, sex fler än Moras Patrik Karlkvist som är närmast efter i skytteligan på fem mål. AIK-forwarden har dessutom gjort lika många mål som alla i Sundsvall tillsammans.


Hade inte Jonathan Anderssons bralla stått ut så att pucken snuddade den på väg in  målet så hade Malte gjort fyra mål i går. Nu blev det ”bara” 3+2. Och ja ”bara” ska läsas med glimten i ögat.

Jag hade inte möjlighet att vara på matchen och Malte hade all media plus autografskrivning  går så jag ringde upp honom  i dag istället.

Det blev snack om alltifrån islossningen med mål på 44 sekunder i  andra och känslan när det bara rasslar in mål på vart och vartannat skott

Vi snackade om det här med att nöta skott– även på utomhusrink  i rediga minusgrader  och mörker - timme ut och in på träning, att man ska  mycket skott även under match och vikten av fortsatt driv och nötande även när man  som Malte vuxit upp och tagit plats i  A-laget.

Självförtroende, att få saker att hända utan att tänka först, vad ”sköne” Roger Melin och ”stränge” Anders Gozzi har betytt för honom själv och laget kom också upp liksom hur han känner inför de högre krav på ännu fler mål  som också kommer med framgången. Att han med ett skratt svarar ”ja jag har inga planer på att sluta” säger allt tycker jag.

Lyssna på inslaget här:   (eller HÄR på youtube om det inte i går att lyssna med mobilen )

 

COPYRIGHT: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (LJUD OCH BLD)

Inga kommentarer: