lördag 10 oktober 2015

Sjunde raka målkalaset för SSK - nu utlovas sång...

 (Fredric Larsson (fotad vid ett tidigare tillfälle) har utlovat sång om någon fixar fram texten till Tälje Kebab. Borde gå snabbt att fixa fram den texten. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Göra mål är ju kul. Hockey är glädje. Vinna är alltid skoj. Spela i SSK måste med andra ord vara roligt utöver det vanliga just nu.

SSK tog ju sin sjunde raka seger under lördagen. Sportklubben har så här långt gjort (fanfar…)  46 mål! Har släppt in elva och har plus 35 (!) i målskillnad.


Arlanda Wings var senaste lag att bli utspelade – i alla fall målmässigt. Jag var i Gävle på Brynäs Frölunda för TT och såg inte spelet men 5-0 känns ju… hyfsat kassaskåpssäkert.

(Alexander Sahlin höll nollan. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Alexander Sahlin stod i mål och höll sin andra nolla för säsongen i HockeyEttan. (Den första kom mot Hammarby som SSK slog med 6-0.

Målvakts-Sahlin fick inte bara en nolla med sig hem från matchen. Han fick en assist också, då Paul Eriksson gjorde  SSK:s tredje mål för kvällen.

Paul Eriksson?.  Här snackar vi en brokig hockeyresa.  Paul är 24 år, back,  född i Gävle, har SSK som moderklubb, har även fostrats i Djurgården (från och med U16 till och med J18). Gick tillbaka till SSK, passerade sedan Lycksele, Björklöven, Timrå, Kovland, Tuto Hockey, Olimpiya Kirovo Chepetsk, HCK, Hunters,  Izhstal Izhevsk, Progress Glazov,  Arystan Temirtau (lag i Kazakhstan) innan han återvände till SSK.

Jag anar stor hockeypassion här. Visst många klubbar kan andas legoknekt men man blir inte miljonär på ovanstående klubbar så det måste finnas ett väldigt sug efter att spela hockey när man har ett sånt CV.

(Anton Holm. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Och det är kul tycker jag. Finns en hel del namn i SSK som många kanske inte hade koll på. Jag hade inte superkoll på Anton Holm till exempel. Men killen har nu gjort 15 poäng (9+6) på sju matcher och toppar HockeyEttan Östras poängliga.

Just den poängligan har åtta SSK-spelare med bland topp 25. Skytteligan  (som också toppas av Anton Holm) har sex SSK:are med bland topp 25.

Apropå roliga spelare så är backen Fredric Larsson en personlig favorit. Under lördagskvällen hyllade bland andra han och målvakten Sahlin (med flera SSK:spelare) sina fans. Fredric tog det dessutom ett steg längre då han på twitter ( @bagarn12 ) nu har utlovat sång inför hela klacken vid tillfälle.

Såhär skrev han:
”Tyvärr ingen bra prestation men 3 p. Möjlig förklaring kan va att jag inte hörde Täljekebab…Får jag texten kör jag den efter nästa match”

Så ja, vad säger ni SSK-fans? Fram med texten och fram med en mick SSK så väntar vi andra med spänning!!
2 kommentarer:

Lasse sa...

Tack Marie!

Marie Hallman sa...

Tack själv för pepp och att du läser!